Loma jatkuu kuten on alkanutkin, samoissa merkeissä ja maisemissa. Viikonloput punaista päällä hirvikoirien kanssa, viikolla vähän rauhallisempaan tahtiin haalistuvaa maisemaa tuijotellen.

Jossain siinä vaeltelun ja tuijottelun välissä olen saanut lomalle laatimani työlistankin melko lailla loppuun. Se ei ole paperilla, joten jos jotain unohtuu niin saakin jäädä tekemättä.

Loma on taas kerran näyttänyt kuinka paljon paremmin nukun päivisin. Taatusti olen yhtä väsynyt metsäpäivän kuin yövuoronkin jälkeen, aamuyöt nyt vain tuntuvat kuluvan pyöriessä ja valostuvaa aamua odotellessa.

Tai sitten uniinkin tulee huoli.

Minun pitäisi jostain löytää uusi kotikolo, ja pari vuotta tätä tilaa ja rauhaa maistettuani en enää millään haluaisi palata rinnakkain tai päällekkäin asumaan.

Alunperinhän tämän piti olla pitkäaikainen vuokrasuhde, niin pitkä kuin täällä viihtyisin. Omistussuhteista johtuen tätä taloa ei voi myydä, ja pitkään tämä olikin tyhjillään. Sitä ennenkin vuosikymmenen liki hoitamatta, piilossa pensaiden ja puiden keskellä, nokkosten ja vuohenputken valtaamalla tontilla.

Ehkei olisi kannattanut raivata, niittää, kitkeä ja istuttaa - yht äkkiä tästä tulikin houkutteleva paikka. Enkä minä asialle mitään mahda, minun tahtoni jää tässä kisassa toiseksi.

Ei sitä muuttohalua kovin moni muukaan ymmärrä. Vaan kukapa meistä ei olisi joskus tehnyt päätöksiä joita muut ihmettelevät, päätöksiä, joita ei itsekään vuosien jälkeen ymmärrä.

Harmittaa olla niin ymmärtäväinen - harmittaa kun muistaa kuinka ehdoton ja varma itsekin nuorena oli.

Pari vuotta sitten mietin puoliksi leikilläni muuttoa tyttären kanssa samoihin maisemiin. Nyt mietinnässä on sama asia, eikä mukana ole lainkaan niin paljon leikkiä.

Olisi niin houkuttelevaa jättää kaikki taakseen, aloittaa alusta uudessa paikassa. Vaikka hyvin tiedän ettei lähtö ole aina oikea ratkaisu, että on hirveän paljon sellaista mikä muuttokuorman ohella tulee mukaan.

Tämä on ollut keväästä asti takkuinen vuosi, eikä tieto muutosta ainakaan helpota jatkoa.

Ihan selvästi minulta unohtui jossain vaiheessa hoitoaineen käyttö.