Ihan ensimmäiseksi - kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen juttuuni. Työ on tärkeä osa elämääni, ja kun sitä tekee, ja katsoo, öisestä vinkkelistä, harhailee ajatus usein milloin mihinkin outoon suuntaan.

Toukokuun alku sen sijaan ei ole mennyt harhaillessa, vaan tiiviisti "rengin" hommissa. Kylvöt saatiin tehtyä, harvinaisen aikaisin näillä savimailla, samoin muutama kuorma polttopuita.

Ai miten mukavaa olikin olla kunnolla likainen, hikinen ja väsynyt!

Ja vielä mukavampaa oli että kaikki sujui takkuilematta, nykykielellä kai melkein kuin flow-tilassa. Yksikään kone ei hajonnut tai oikutellut, yhtään kertaa en jäänyt traktorilla jumiin. Tosin lähdepaikatkin olivat ihmeen kuivia.

Yhteistyö isännän kanssa sujui hienosti, jopa illan viimeisinä tunteina. Eihän sitä tosin ole harjoiteltukaan kuin vajaat 20 vuotta. Toisaalta olisi kyllä parempi olla liikoja hehkuttelematta, polttopuusavottaa on vielä vähintään 50 mottia jäljellä. En ole aiemmin ymmärtänytkään kuinka loistava kauppamies isäntä osaa halutessaan olla, ja tämän puu-urakan jälkeen toivon varmasti ettei ihan kohta uudelleen haluakkaan olla.

Tunnustan kyllä, ihan vain teille, että huokaisin syvään helpotuksesta kun omat työt taas alkoivat. Siisteissä sisätöissäkin on puolensa, varsinkin rauhallisimpina öinä. Ja varsinkin kaikkien niiden viikon aikana uudelleen löytyneiden lihasten kannalta.

Työviikon liikunnaksi riittävät nyt varsin hyvin vain koirien lenkitys ja taimilaatikoiden ulkoilutus. Joista varsinkin jälkimmäisiä on taas ihan mahdoton määrä. Ja osa liian aikaisin kylvettyjä, ainakin mikäli kevätyöt jatkuvat näin kylminä.

Toisaalta, eihän esim. 100 gladiolusta ole mitenkään liikaa?

Varoiksi ostin kyllä kuormallisen multaa, josta siitäkin on levitetty vasta osa. Vanha, iso ja villiintynyt piha on ihana! Viime kesän raivauksen ansiosta joitain vanhoja perennoja on elpynyt, ja myyrien iloksi on tilaa perustaa uusiakin kukkapenkkejä.

Aurinkoista, rentouttavaa ja mukavaa Äitienpäivää!

Kukkina tällä kertaa samettiruusuja, niistä keltainen lajike alkoi ensimmäisinä availla nuppujaan.

1304701556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e