Säännöt ovat:
Paljasta viisi omituista tapaa. Tämän jälkeen valitse viisi ihmistä, jotka haastat tekemään saman perästä. Heidän tulee kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitä haastamani ihmiset tarinointisi loppuun ja käy ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Tämmöisen haasteen heitti Lastu. Ensin ajattelin että helppoa, sitten mietin että omituinen riippuukin ihan siitä keneltä kysytään. Tytär olisi varmasti voinut oikopäätä luetella 10, isäntä 20 kummallista tapaa. Mutta tämä onkin minun listani, joten tässä ne tulevat. 

1. Kirjoitan kaiken vähänkin tärkeän lapulle. Sitten niitä pieniä muistilappuja kulkee ympäriinsä, eikä tietenkään löydy silloin kun tarvittaisiin. Toisaalta, jollen kirjoittaisi asiaa paperille niin muistaisinko edes että semmoinenkin juttu oli?

2. Vääntelen aina naamaani oudosti kun pitäisi hymyillä kameralle. Tai en siis tarkoituksella, kuviin vain ilmestyy kummallisesti omituisia ilmeitä.

3. Kysyn aina ensin mitä, sillä kuulen varsinkin isännän puheen viiveellä. Pystyn kyllä hetken päästä toistamaan lähes sanasta sanaan asian. Korvalääkäri aikoinaan väitti että kuuloni on pysyvästi huonontunut, osasyynä varmaan lapsena toistuneet tulehdukset. Jostain luin että on myös mahdollista ettei viesti heti välity aivoihin, sen käsittely ja tulkinta voi kestää hetken. Mutta voiko semmoista tosiaan esiintyä myös naisilla? Eikö se ole selvästi miesten tauti?

4. Ruokailutapani ovat kuulemma omituisia. Ei haittaa, pärjään banaanilla ja mustalla kahvilla mainiosti pitkälle iltapäivään. Ja ruispuolukkapuurolla sitten iltaan.

5. Tämä olikin vaikein. Minulla on toisaalta pinttyneet tapani ja rutiinini, toisaalta sanon enimmäkseen ensin aina kyllä ja ajattelen vasta sitten mitä tuli luvattua. Isännän mielestä on esimerkiksi omituista etten osaa juoda kahvia ilman lehteä - osaanhan, metsässä ainakin! - tai että ensimmäiseksi sisään tultuani leväytän ikkunat auki.  Ehkä siis omituisinta onkin etten itse näe tavoissani mitään outoa.

Jaa mutta tarkistan aina moneen kertaan että avaimet ovat mukana. Silti ne joskus löytyvät lopulta eteisen kaapin päältä, tosin vasta kun olen hakenut vara-avaimen naapurista. 

Haasteen miettimään omituisia tapojaan saavat tietysti sisareni Erkki ja Sisko2 . Edellinen siksi koska niitä varmasti riittää, jälkimmäinen sillä epäilen ettei hänellä niitä olekkaan. Sekä OldGhost, Palaga ja Sivuaskel. . Jään uteliaana odottamaan löytyykö teiltä.