Muistaako kukaan mihin sen laitoin? Ihan varmasti toin koiranpissitysreissulta takaisin, vein samalla jätepaperit.

Enää en ihmettele miksi eläkeläisillä on aina kiire, puolet päivästä- jo tässä vaiheessa- kuluu tavaroita etsiessä ja monesti löytää muuta mihin jumittua. Ja sentään näin pieni ja siisti huusholli.

Esimerkiksi napin ompelu, vartti kuluu napin etsintään ja toinen ihmetellessä onko neuloissa nykyään silmää ollenkaan?

Tai jonnekin lähtö, ennen veti vaatteet päälle, maskaraa ripsiin ja hymyili peilikuvalle. Nyt miettii mikä vaate ei purista tai tee kalpeaksi, peittää kaulan -eikä vaadi sukkahousuja! Siinäkin tuhraantuu vartti kun rasvaa kantapäät ja yrittää kiskoa napaa piiloon, eikä se edes ole kovin syvällä, ainakaan omasta mielestäni.

Entäs peili, isä aina ihmetteli mihin sieltä on Tarzan hävinnyt, minä että miten blondi voi näyttää tuon väriseltä? Valo vissiin tulee oudosta suunnasta...

Eihän värillä muuten väliä mutta jos pitäisi alkaa käyttäytyä sen mukaisesti.

Mutta ei ne kaikki harmaapäätkään vastaa mielikuvia.

Äiti telttailee miesystävänsä kanssa festareita kierrellen, audienssit sovitaan tanssi-ja englannintuntien lomaan. Kylään kun mennään niin ensin mitataan verenpaine että tietää mitä meille tarjota, aamulla on nääs marketista pyöräilty paprikat ja lohet.

Vaikka ilme on hyvin säälivä kun kertoillaan mistä kolottaa milloinkin niin aina muutama jumppaliike löytyy avuksi, tai kirppikseltä löydetty vaate joka säästää tuskailut sovituskopeissa.

Tai sitten yli yhdeksänkymppinen pieni ja harmaa mummo, oikein satukirjojen kuvista suoraan.

"Kyllä v.......ttaa olla täällä, Taunon kanssa Kauppahotellissa oli paljon mukavampaa.

Kaikki vanhat perinteiset ja uudet muodinmukaiset kuuluvat kun viedään vessaan, ja riisutaan, kylmälle pöntölle istumaan. Ja tokihan kahvi kymmenellä sokeripalalla olisi paljon parempaa kuin puuro, olkoonkin että on voisilmä. Kyllä voi olla v......sia hoitajia!

Mutta jos se helpottaa, toisten on vain yllättävän vaikea kestää että mummokin kiroilee, eihän vanha ihminen noin voi käyttäytyä....

Vaan epäilemättä siellä kauppahotellissa olisi kivempaa, ja tyydytäänkös me sitten vaan velliin, huolehditaanko miten lapset ja elukat pärjää vai kiljutaanko autonavaimia koska lentokone lähtee ihan kohta?

Viikko töitä, viikko vapaata, se vapaa alkoi nyt. Voi syödä aamulla banaania ja lounaalla salaattia punaviinin kera, nautitaan siitä!