Sitä logiikkaa tai muutakaan järkeä ei kyllä tämän päiväisessä laskussa ollut.  Tasan vuosi sitten sain laskun jonka mukaan yhden kuukauden vesilasku olisi maksamatta. No, penkasin tiliotteet edellisiltä vuosilta läpi ja totesin ettei kyllä ole.

Soitin ja kysyin että miltähän kuukaudelta mahtaa heidän kirjanpitonsa mukaan olla, itse en rästiä löydä. Eivät löytäneet hekään, mutta tilien mukaan kuulemma yksi ennakkomaksu puuttuu. Ehkä vuodelta 2002, ehkä 2003.

Vuoden lopussa luetaan vesimittarit jonka jälkeen tulee aina tasauslasku. Eli periaatteessa rästejä menneiltä vuosilta ei pitäisi jäädä koska tasauksessa otetaan maksetut erät huomioon ja loppu veloitetaan. Eli en maksanut, varsinkaan kun puuttuvaa kuukautta ei kukaan löytänyt.

Ja mitä tulikaan tänään! Lasku jonka mukaan olen yhden kuukauden vesimaksut jättänyt maksamatta, ajalta 2002-2007. Kuukausi ei ole vieläkään tiedossa mutta tilien mukaan se edelleen puuttuu.

Yritin selittää että koska muutin taloon 2002 helmikuussa niin ehkä se heidän puuttuva maksunsa on tammikuun erä. Ei kuulemma vaikuta asiaan, tilien mukaan yksi erä minun maksuistani puuttuu, ja piste!

Siis minun blondin logiikkani ei kertakaikkiaan tajua tätä. Löydän maksukuitit, löydän tasauslaskut, mutta niidenkään näyttäminen ei auta. Vain se mitä heidän tilinsä näyttävät ratkaisee.

Kyse ei ole isosta rahasta, vaan periaatteesta. Mikä tässä on etten käsitä enkä ymmärrä? Täytynee kysyä joltain viisaammalta. Kai se on sitten huomenna lähdettävä tutun tilitoimiston pitäjän kanssa Vermoon (raveihin Helsinkiin), ihan jo oman mielenrauhan vuoksi kysyttävä häneltä tilien pidon perusteista.

Eilisestä, niin. Yllättävän paljon väkeä olikin kertynyt paikalle. Suomalaiseen tapaan takariveissä oli tungosta, pahemmin ei melskattu eikä huudeltu. Vasta päättäjien esilletulo sai aikaan enemmän meteliä.

Ilahduttavinta oli että mukana oli kaikenikäisiä, nuoriakin paljon. Lain mukaan kansanäänestys täytyisi järjestää, saas nyt nähdä miten käy.

Leikillään aina isännän kanssa puhutaan että eläkevuosiksi muutetaan jonnekkin Savon korpeen, ihan metsäläisiksi ruvetaan. Vaan mihin sitä ihminen kotoaan, olkoon sitten kunta tai kaupunki.

Kunhan periaatteistaan saa kiinni pitää.