Pellon pientareelta on lähtöisin uusi hieno kesähaaste. Tänä kesänä on kivaa kun....

Ketään ei ole erikseen haastettu, joten napatkaa tekin tästä haaste mukaan!

Eli helteitä ja kuivuutta on huokailtu nyt tarpeeksi, välillä keskitytään siihen kiva-puoleen. Mistähän aloittaisi?

Tänä kesänä on kivaa

- kun on ollut pakko pysähtyä. Helteellä ei voi kiirehtiä eikä rehkiä, nyt on malttanut vain istua kuistilla köynnösten keskellä ja katsella miten petuniat keinuvat amppeleissaan.

- kun kaikki ei valmistukkaan säilöttäväksi yhtä aikaa. Mustikat, vadelmat, viinimarjat, pavut ja kanttarellit. Nyt voi käydä hakemassa vain talkkunamarjat, maistella rauhassa ensimmäisiä punaherukoita ja odottaa sienisateita.

- kun kastelukannun kanssa kiertää kukkapenkkejä aamuin illoin ei mikään uusi kukka jää ihailematta. Ruskean ruohikon vieressä samettiruusut ja päivänhatut hehkuvat upeina, päivänliljat eivät ole koskaan kukkineet yhtä uhkeina.

1279456310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- kivaa kun myyrät eivät syöneet kaikkia liljan sipuleita. Vain tummanpunaisten.

1279456332_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- kivaa kun katastrofaalisen viime kesän jälkeen töihin on nyt palkattu sijaisia. Kaikki saavat kunnon loman, ja kaikkien ilmeistä näkee miten hyvää se tekee.

- kun minulta on kysytty ymmärränkö mitään kylmälaitteista, osaisinko neuvoa. Joku kuvittelee että saattaisin ymmärtää! Koneista!

- kun tietää miten onnellinen tytär on asuessaan järven rannalla, puuhaillessaan omalla isolla pihallaan. On kivaa ajatella että me molemmat nautimme samoista kukista, niistä joiden taimimäärät tuntuivat keväällä ihan mahdottomilta sijoittaa minnekkään.

- kun on mukava naapuri jonka kanssa voi pysähtyä juttelemaan pelkäämättä että siinä meneekin sitten koko ilta. Naapuri jonka voi kutsua kahville tuosta vain, on tiskipöytä tyhjä tai täysi. Naapuri joka tykkää uusista perunoistani ja tuo kurkkuja kun omani vasta kukkivat.

- kun asuu paikassa jossa ensimmäisenä ei olekkaan vastassa asfaltti vaan varjoiset metsäpolut.

- kun ensimmäinen sadepisara putoaa. Se on kuin ihme, ainakin jos niitä tulee vielä useampikin.

- kun viileä suihku virkistää ihanasti hikisen päivän keskellä, ja päätteeksi.

- ja miten kivaa tänä kesänä on ollutkaan tutustua uuteen ihmiseen. Tuulahdukseen pohjoista!

- kun, ja nyt te herkimmät, hypätkää kiireesti yli, vielä liki 20 yhteisen vuoden jälkeenkin saattaa käyttäytyä kuin ei koskaan ennen. Lähtiessä ja saapuessa ei ole enää häpeä pussata vaikka joku näkisikin!

- ja voi kuinka kivaa onkaan kun voi tuntea puhdasta iloa ja onnea. Sellaista jossa ei koko ajan kulje suru tai haikeus mukana. Kun huomaa ettei jokaista ilon hetkeä enää seuraakkaan apeus.

Voi, en koskaan voi unohtaa tai muistaa täysin vailla tuskaa. Mutta voin sanoa että tänä kesänä on kivaa kun olo ja elämä tuntuu välillä myös kevyeltä.

Tänä kesänä on kivaa kun tuntuu että näkee taas kauemmas.

1279456287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e