Joskus sitä ihminen vain jostain kumman syystä herää väärällä jalalla, väärä kehon osa edellä. Erehtyy vilkaisemaan peiliin silmälasit päässä, kaataa kahvinporoista puolet suodattimen viereen, läikyttää kahvit lehdelle ja loput syliin.

Ei ole totta, yleisön osastolla joku valittaa kuinka herää aina kesken unien kun naapurin mies lorottaa pitkin pytyn reunoja. Hankkikoon elämän! Jos itse seuraan isännän vessareissuja, tahtomattani, se johtuu vain työnkuvasta. Ammatista. Eturauhasen vaivat on hyvä havaita ajoissa. Muista ongelmista puhumattakaan. Kyllä niistä voi puhua, ääneen.

Siis jos niitä on. Ei tietysti meillä.

Vaihdan kuivaan lehteen.

Tehoseerumia, pirteää ilmettä, poista väsymys, uudistu jne. Poistaisihan sitä jos tietäisi kaupassa mitä ostaa. Miksei purkin kyljessä voi lukea vain teho, kevyt, yö, päivä. Kasvot, roppa, jalat. Suomeksi. Isolla. Ainakin kuorinta ja naamio. Vain toinen toimii yön yli.

Minulla on kyllä suurennuslasi, valolla varustettu. Syksyn metsäreissuja varten. Näkee pimeälläkin kompassista suunnan. Ja hätänumerot kännykästä. Siis auton omistajien. Mutta kaivaa se esille kaupassa ja ruveta tihrustamaan purkista tekstiä?

Maitoa voi hyvin juoda viimeisen myyntipäivän jälkeen.

Tietokone herjaa syntaksivirhettä. Väärä komentosarja. Mistä himputista se oikea löytyy? Tahdon Mediaplayerin takaisin. Tai ainakin totoradion.

Pakinaperjantai antaa noottia. Pitää olla oikea pakina, oikea linkki, lukekaa ohjeita. Onnistuisiko kerran, edes yhden ainoan, tuottamaan ihan pakinaksi kelpaavan?

Ja himpskatti uudestaan. Päästötodistus on jo saatu, aikoja ja tapoja sitten. Kaupan kassalla ei kukaan tiedä että tuo se yritteli taas. Kyllä ne käyttävät lukijani muita marketteja. Eri läänissäkin, eikö?

Eri lääniin se on kai sitten lähdettävä käymään. Pomo tilasi liput johonkin Beetles-musikaaliin. Meiltä, tai minulta, kysymättä. Olenko minä muka joku jeejeejee-ihminen? Eikö siinä turvesaunassa ollut jo tarpeeksi?

En kyllä mennyt sinnekään.

Jees en ainakaan enää, viime yönä taiteilin tarpeeksi kääretorttujen kanssa. Toiste en suostu, tilatkoon leipomosta seuraaviin kekkereihin. Ainakaan kiertoilmauunin käyttöön. 

"Olen puhunut ja huojentanut mieleni." 

Miksi meille opetettiin koulussa saksaa, ruotsia ja englantia? Tämä latina on paljon hyödyllisempi kieli. Ihan selvästi.