Eihän se suinkaan vielä ohi ole? Yövuorot alkoivat taas, siinä iltakukkujien viimein nukahdettua ja aamuvirkkujen vielä  kuorsatessa on pari tuntia aikaa selata päivän lehtiä. Yhdestä akkainlehdestä sattui talvella helmikuun horoskooppi silmään, sopivasti ilmestyi mätkyjen maksupäivänä. Siinä kovasti kehoitettiin säästäväisyyteen, rahoista huolta pitämään.

Siis horoskooppeihin en usko, luonnekuvaukset tähtimerkeittäin kyllä sattuvat monen persoonaan. Vaan olihan sitä ruvettava seuraamaan, sillä joka ikinen viikko eiliseen asti pelkkää varoittelua, nuukaa elämää ja niukkuutta lupailtiin. Mistä ihmeestä se laatija tiesi että eilen maksettiin lomarahat? Vai tulevatko ne joka firmassa elokuussa?

"Raha on vain rahaa"- mutta sillä tekee onnelliseksi ainakin tyttären, ulkoilupuku tilattu, pojan, autoverolappu hoituu, isännän, jonka Reinoja ovat kalunneet sekä harmaa aikanaan että pennut nyt. Niistä(kin) on neuvoteltu, roskikseen -nämäkö, hyvät kengät, näissähän voi esiintyä vielä pitkään! Kauhea aavistus, jos ne vastaavatkin kymmenen vuotta vanhaa punaista trikoominiä ja Höglin alkujaan ruskeita avokkaita. Mutta valokuvista päätellen Kontiot eivät sovi mekkoon yhtään paremmin vaikka ovatkin puutarhahommissa joskus paremmat.

Rakkaudesta samainen aviisi neuvoi "joskus sinun on vaikea ummistaa silmäsi kumppanisi puutteilta, mutta yritä edes. Rakkaushan on sokea". Voi olla, muttei poista haju- eikä kuuloaistia. Lievästi likinäköiseksi tekee toki, tai ainakin suvaitsevaisemmaksi.

Työrintamalla "olet tarmokkaalla tuulella. Toivottavasti suuntaat tarmosi johonkin hyödylliseen." Kyllä, lakanat tuli illalla raveja kuunnellessa mankeloitua, aamulla viiteen mennessä olin ehtinyt jo kymmenen kertaa saattaa papan huoneeseen ja luvannut puuroa kuudelta, parranajoa ja muuta mukavaa seitsemältä. Toinen yökkö neuvoi näyttämään kiukkuiselta ja komentamaan kunnolla, mutta miten raaskii kun toinen katsoo hempeästi silmiin ja laulaa pornolaulua kultaisen nuoruuden nuotilla auringon nousun aikaan?