Rukous tai saarna, ehkä, pyyntö ja toivomus kuitenkin.

Anna joulumieltä jokaisen sydämeen, edes pieni hitunen. Jollet joulumieltä niin ainakin rauhaa ja lepoa. Suvaitsevaisuutta niitä kohtaan joilla joulu valtaa kodin ja mielen, niitä jotka sen haluavat unohtaa.

Anna valoa ja toivoa, edes hetkeksi, jokaisen mieleen. Vaikka elämä kuinka synkältä tai ilottomalta tuntuisi niin anna edes pieni muistutus niistä hyvistäkin hetkistä, siitä kaikesta mitä elämällä on tarjota. Jollei muuta niin tunne että sentään vielä elää.

Anna anteeksiantoa ja armoa, myös itseä kohtaan. Anna hetkeksi tunne ettei tämä elämä nyt niin vakava ja suuri draama ole, vain ihan tavallista arkista kompurointia itsekullakin.

Anna rauhaa ja hiljaisuutta sitä toivoville, rohkeutta sulkea kännykät ja koneet. Anna tietoisuus siitä ettei joka hetki tarvitse olla tavoitettavissa ja käytettävissä. Jos tämä on liikaa pyydetty niin edes hetki yksin, hiljaa, vain tuulta kuunnellen.

Anna heille jotka sitä kaipaavat joku lähelle, ystävät ja suku ympärille niille joille se joulun tuo. Jollei joulua niin edes tunteen siitä ettei ole yksin.

Anna meille hetkeksi epäitsekkyyttä, muistuta kuinka hyvin meillä täällä sentään asiat ovat. Jollei siltä tunnu niin muistuta että aina tulee uusi huominen, mahdollisuus kääntää elämässä uusi sivu, ottaa askel toiseen suuntaan.

Anna lupa ajatella ja uskoa että pois menneet rakkaamme ovat saaneet rauhan. Anna hyväksyä heidän ratkaisunsa, anna uskoa että heidän on nyt hyvä.

Anna meille avoimet silmät ja avoin mieli kohdata ihmisiä. Anna kykyä kuunnella heitä, edes hetken.

Anna hetkeksi joulurauha, kynttilän valo ja lasten ilo. Jollei joulua tai rauhaa, niin ainakin vähän löysempi pipo.