Nämä vapaat menivät lähinnä sadevesimittaria tyhjennellessä. Hyvien sadevehkeiden ansiosta tuli toki myös pihahommia ja sienestystä  harrastettua. Karttasulkeisiin olisi pikkuhiljaa ryhdyttävä, syksyn hirvijahti lähenee ja olen vuorostani voutina jahdin kulkua junailemassa.

Suuntavaistoni toimii kaupunkiajossa yleensä hyvin, pärjään metsissäkin ilman karttoja. Tarpeeksi monesti kun eksyy oppii varmasti kulkemaan , tietää jo polut ja ajourat joita oikaista pusikkoissa rämpimisen sijaan. Seuran maastot koirien kanssa monesti kierretty, rajat selvillä. Vaan jostain syystä saman reitin tai passiketjun sijoittaminen kartalle onkin toinen juttu. Ehkä sekin on vain sarjaa "empä ole viitsinyt perehtyä", nyt viimeistään täytyy.

Mielenkiintoista on seurata hoitajien palkkaneuvotteluja. Äkkiä muuttuvat asenteet, nyt jo pidetään ahneina kun lisää euroja pyydetään, vaalien alla niitä oikein tarjottiin.

Toki on perusteltua sanoa ettei kuntien talous korotuksia kestä, yhtä perusteltua tutun siivousliikkeen omistajan toteamus. Hän toki mielellään työntekijöilleen enemmän maksaisi jos tilaaja vain suostuisi uuteen hinnoitteluun. Näinkö se menee, ne joiden työstä ei ole enempää varaa maksaa, tehköön halvemmalla, ne, joiden töistä ei haluta maksaa, tehköön minimipalkalla?

Ammatinvalintakysymys, tottakai, mutta entä jollei tekijöitä sillä palkalla enää saada? Ulkomailtako tuodaan alempaan elintasoon tottuneita näihin töihin?

Itse en kuulu mihinkään liittoon, kunnan töissä olin aiemmin mukana luottamusmieshommissakin. Niiden kokemuksien jälkeen olen näin päättänyt. Palkkaani olen tyytyväinen, kiitos täysien palvelulisien ja yötyön, harva nuoremmista hoitajista enää on.

Mitä ne isot korotukset auttaisivat, ainakaan yksityisellä puolella? Veroprosentti nousisi, entistä vähemmällä porukalla painettaisiin. Yhtälöä jossa kunta kilpailuttaa hoitopaikat edellyttäen aina vain koulutetumpaa henkilökuntaa hoitamaan entistä huonokuntoisempia aiempaa halvemmalla ei ainakaan minun talousmatematiikallani ratkaista. Ja se oli sentään kymppi aikoinaan!