Niitä on muutama päivä ihailtu, oikein hehkuvan punaista. Ne muistin heti kun luin tien päällä-blogista mielipiteitä, miten joku toiselle tärkeä on toisesta täysin järjetöntä.

Meidän äkäpussimummollemme (näin sanomme, lämmöllä) oli joku keksinyt lakata kynnet, kunnon punaisella. Jo aamuneljästä kuului huoneesta hyräilyä, kädet heiluivat ja ilme oli onnellinen. "Tuu kattomaan, näätkö, miten ihanat". Samaan ihanaan olotilaan sai kammata tappelematta tukankin, suihkauttaa hieman hajuvettä, silmätipat sovussa tiputtaa. Niitä kynsiä on ihailtu monta päivää, naurusuin.

Ja toinen ilmoitti heti että lakat kiristävät ja puuduttavat sormet, äkkiä pois! Mustia viinimarjoja ollaan sitten pyöritelty, miten kauniita ja maistuvia.

Jos joskus päädyn toisten hoitoon, älkää minulle ikinä antako kynsiä lakata tai sukkahousuja pujotella, lykätkää vain ikkunan ääreen puita katselemaan. Ja velliä en sitten syö, dementikkona tietysti voisin itsekkin komentaa viemään ne ...., no, minne milloinkin.

Eilen piipahdettiin siskon pojan syntymäpäivillä, 20 täytti. Miten ihmeelliseltä tuntuu seurata toisten lasten kasvua, miten niissä on niin paljon tuttua ja kuitenkin erilaista, omaa, ja miten äkkiä aika kuluu. Omien kohdalla kasvaminen tapahtuu salaa, siihen vain havahtuu että nehän lähtivät jo! Tyttärelle kerroin ettei äitien huono omatunto menneistä ole paha asia, parempia mummoja vain tulee, sitten joskus, ehkä. 

Videolta katseltiin mitälierallia, siskontytön kuperkeikkoja ja salamastarttia. Heille autot, remontit ja rallimatkat ovat huvia ja luonnollista rahan menoa, eivät turhuutta tai tuhlausta. Niinkuin eivät  meillekään aseet, panokset tai uudet koiratutkat.

Joka kerran kun kuulen moottoripyörään menneet rahat tekee mieli huokaista, miten järjetöntä. Mutta miten voi olla järjetöntä se mikä saa ihmisen onnelliseksi, kiinnostuneeksi jostain, odottamaan seuraavaa päivää? Olkoon sitten vaikka vaatekaupoille menosta kyse.

Vielä tämä pieni on kotia vailla, hyvää ja sellaista jossa koiran kulut eivät koskaan ole turhuutta tai tuhlausta. 

144700.jpg