Hallatar haastoi mukaan suunnittelemaan kevään uutta kurssitarjontaa. Monessa blogissa onkin jo paljon mielenkiintoisia kursseja  tarjolla, tässä muutama omista tarpeista kummunnut aihe lisää.

1. Opi puhumaan selkeästi ja varmistamaan viestisi perillemeno.
Väitetään että vastaan usein joo joo, myöhemmin olen vankkumatta sitä mieltä etten ole moista asiaa ikinä kuullutkaan.
Tottakai muistaisin jos minulle olisi kerrottu että tilatun jämptin pennun nimeksi tulee Esteri. Tottakai olisin huomauttanut että äitiään voi muistella muutenkin kuin nimeämällä koiran hänen mukaansa. Olkoonkin kuinka huippusukuinen tahansa. Koira siis.
Tälle kurssille menisi isäntä.

2. Opi kuuntelemaan ja muistamaan kuulemasi.
Tälle kurssille ilmoittautuisin itse. Lukuisat ovat ne kerrat kun kuulen jonkun mehevän juorun kylillä. Kotona en enää muista edes kenestä. Ehkä myös tasapuolisuuden vuoksi, katso kurssi yksi.

3. Terve ja järkevä suhde luontoon.
Kuullaan etteivät ilves, susi ja karhu syö jokaista metsässä liikkuvaa ihmistä (poislukien elokuu ja pari hyvää mustikkapaikkaa) eikä hirvikärpäsen puremaan kuole. Opetellaan käyttämään kumisaappaita, ylittämään ojia sekä erottamaan talousmetsä aidossa luonnontilassa olevasta.
Syventävässä osiossa, kunnon kohotessa, tutustutaan koskemattomaan, aitoon metsään sillä varauksella että selvitään tiheistä pusikoista ja ryteliköistä läpi.

4. Kulje hitaammin kurssi.  Tarkastellaan pitkään ja hartaasti omia jalanjälkiä.

5. Laula miten laulat kurssi. Tarkoitettu niille laulamista rakastaville jotka kaikkialla hyssytellään paheksuvin katsein hiljaiseksi. Huom., hyvin äänieristetty tila käytössä.

Hallattaren kursseille nukkekotia näpräämään minusta ei valitettavasti ole. Basilikan ja petunian kouliminen vielä nippanappa sujuu, sekin vailla kuulijoita ja ulkotiloissa.

Että kaikki vaan kursseja kehittelemään, keväässäni on kyllä tilaa!