Molemmat tulevat tarpeeseen. Huomenna paalataan kelien salliessa, taivasta ja säätiedoituksia on hartaasti tähyilty. Yöjakso olikin aikamoisen vilkas, viimeiset kun sai nukkumaan kyselivät ensimmäiset jo kahvia. Ja vaikka osa nautti lämmöstä haittasi se toisten unta ja vointia.

Kasvimaakierroksella totesin tehneeni täysin turhaa työtä härkäpapujen kanssa. Ne vihoviimeiset jotka vain viskoin kasvimaan laidalle kasvavat hienosti, pellolla sen sijaan ruokailee tyytyväinen rusakkolauma.

Kiikareilla seurasin ja ajattelin että varttukaapa vaan, syksyllä katsotaan. Isäntä vain nauroi ja totesi että riistapeltohan se papereidenkin mukaan on.

Muuten olen kastellut ja katsellut kukkia, vesiheinän seasta penkonut palsternakan taimia ja nauttinut puhtaista matoista. Pesupaikalla on ollut hiljaista, ylipursuavasta roskiksesta päätellen likaisia mattoja on ollut kyllä muillakin. Kai ne tyhjät pullot ja muut roskat on mukava asetella siihen kasan huipulle ja roskiksen viereen, ajatella että kai ne joku joskus siitä siivoaa.

Niin ja olenpa päässyt vähän taiteilemaankin. Isäntä sai pari pulloa jodia, se kuulemma tehoaa hevosten nivelten ohella ihmisiinkiin. Sitä ei suinkaan levitetä kauttaaltaan vaan raitoina pitkin ranteita, pumpulipuikolla kieli keskellä suuta. Jos näette miehen jolla on kiemuraisia koukeroita käsivarsissaan niin isäntähän se.

Saattaa kyllä pitää ne tänään piilossa, ei oikein arvostanut taiteellista yritystäni luovuudesta puhumattakaan.

Huomenna riittää että on riski ja saa heinäpaalit katon alle.