Erkki kaipaili vähän lisää aiheen pyörittelyä, vaan eipä se niin helppoa olekkaan. Jokaisella on oma mielikuvansa tällaisesta ihmeotuksesta, kellä karskimpi kellä pehmeämpi versio.

Joten milloin mies sitten on lähinnä sitä? Siis naisen mielestä?

Oman ikäluokkani miehet eivät lapsia hoitaneet, ainakaan pieninä, vaareja eivät vielä ole,joten se alue tippuu heti pois.

Lähinnä sitä mies on kai työnsä äärellä, tehdessään jotain jonka osaa ja hallitsee. Mies näyttää silloin parhaat puolensa,unohtaa esiintymisen. Ja  kyllä mies miehekkäämpi traktorin pukilla kuin pyykkiä lajittelemassa on, ei sille mitään voi. Isä tapasi sanoa että on elementissään.

Tietysti samoin on harrastuksensa parissa, vaikutuksen tekee aina kun osoittautuu ettei mies tumpelo ole. Ja ainahan onnellista miestä mielikseen katselee.

Vaan luonnepuolihan sen TosiMiehen vasta tekee, siinä on vähän perimää, vähän elämän hiomaa ja sen verran särmää ettei naisen tarvitse kauniita ja rohkeita katsella.

Miehen täytyy seisoa sanojensa takana, mutta vasta TosiMiehen tekee se että uskaltaa myös muuttaa mielipiteensä, myöntää joskus erehtyneensä.

Meidän pappimme oli eduskunnassa kun parisuhdelakia väännettiin. Hän äänesti "homoliittojen" puolesta, silläkin uhalla että tiesi minkä ryöpyn täällä saa. Vaikea oli kuulemma päätös tehdä, hän tiesi äänestäjiensä mielipiteet mutta tiesi myös mitä sydän sanoi. TosiMies.

TosiMies tekee minkä lupaa, eikä yleensä liikoja lupailekkaan, ei tuhlaa sanoja tunteisiin sillä tietää että silloin kun niitä käyttää on vaikutus sitäkin tehokkaampi.

TosiMies ei suuren ääneen paheksu homoja, sivareita tai etelän gigoloita sillä ne eivät ole uhka hänen miehisyydelleen, hän luottaa itseensä- ja tietää vaikutuksensa naiseen.

Suurin ongelma TosiMiehen kanssa on se ettei hän halua tulla yhdestäkään naisesta riippuvaiseksi, millään muotoa. Mies nauttii kun nainen siivoaa ja huoltaa vaatteet, mutta samalla tilanne järkyttää häntä- hän ei halua tipahtaa siihen arkisten rutiinien piiriin mihin moni kavereista on menetetty. Hän haluaa olla kuin poikavaris, leijailla sinne minne tuuli vie, silloin kuin siltä tuntuu. Ei usein, enkä puhu nyt seksistä.

Ja Erkki, ei se ole TosiNaisellakaan enää tässä iässä niin helppoa, kun nyt seksiin päästiin. Hieno oli kuvaus, mutta odota kun ikää tulee lisää.... 

Josta päästiinkin TosiNaisiin. Mietin hartaasti milloin tunnen itseni sellaiseksi, käytännön esimerkin kautta.

Otetaan menneisyydestä, huoltoasema-ajoilta.

Valkoinen, silitetty paita, siisti, lyhyt hame, tukka ja punat kohdillaan. Tikapuut kainalossa tienviereen, kolmen ja puolen metrin korkeuteen, numerolaput kainalossa. Voi olla naisellinen ja silti tehdä hommat mitä työ vaatii, sen kummempaa numeroa tekemättä.

Sama vuodenvaihteessa, -30 pakkasta, numerot umpijäässä. Ei yhtään hävetä pyytää apua, voi myöntää ettei aina selviä kaikesta.

Muutenhan TosiNaiseen taitaa päteä kaikki mitä miehen yhteydessä oli puhetta, noin asiaa tarkemmin ajateltuna.

Vapaaviikolla mietin lisää- ja tutkailen käytännössä.