Hyvä Joulupukki, kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Kai myös yli nelikymppiset voivat ? Pienenä asuin niin korvessa ettei sinne pukkikaan  löytänyt, emmekä olisi edes osanneet mitään erityistä toivoakkaan. Itselleni en nyt pyydä mitään sillä sain jo töistä suklaata, arpoja ja kauniin enkelin. (Tiedän kyllä että paketit avataan vasta aattona mutta pelkäsin että jos niissä on jotain pilaantuvaa tai särkyvää, olisi sitten aattona harmittanut, niin ja jouluarvan luukut menivät sekaisin jo alussa niin raaputin sitten loppuun asti.)

Eli toiveeni ovat heille joiden kanssa töitä teen. Ajatukset heräsivät käytyäni muutaman sairaslomalaisen vuoron paikkaamassa. En ollenkaan epäile tonttujen huomiokykyä, ajattelin vain varoiksi kirjoittaa.

Ihan ensin voisitko viedä Turkuun yhden mummon tyttärille oikein isot ja pehmeät paketit. He ovat hyviä ihmisiä, käyvät usein vaikka matka on pitkä ja hankala, kirjoittavat kortteja ja somistavat huoneen aina niin kauniiksi. He eivät välitä vaikka mummo heille kiukuttelee, tietävät sen johtuvan vain sairaudesta.

Jotain lohtua ja hieman iloa veisitkö myös sen mummon tyttärelle jonka äiti viettää sairaalassa viimeisiä hetkiään. Vaikka mummo on jo iäkäs ja sairas niin tyttärelle hän on kovin rakas. Lämmöllä mekin häntä ajattelemme, oikeaa satukirjojen mummoa röyhelöisessä kukkahameessaan.

Papan omaisille tähän naapuriin toisitko pienen kimpun risuja ja oppaan dementiasta. Vaikkei pappa muista heidän käyntejään kovin pitkään ja laulelee aina hävyttömiä, niin monasti hän seisoo ikkunassa odottamassa omiaan. Kyselee meiltä miksei kukaan käy katsomassa, vie kotona käymään, edes pihalle pyörähtämään. Papalle tuo myös pitkähihaisia aluspaitoja, maksavat kai kaupassa liikaa.

Myös toisen papan omaisille voisit viedä risuja. Tiedämme kyllä että hammaslääkäri on kallis, mutta papan hampaat tippuvat nauraessa ja syöminen on hankalaa. Hän varmaankin mieluummin ottaisi korjatut hampaat kuin tammiarkun, sitten joskus.

Joulurauhaa, jotain mikä veisi tuskat ja painajaiset, karkottaisi pahat sängyn alta, semmoisia pakettejakin tarvittaisiin. Jos vain ehtisit itse käväisemään, täällä on monta joilla ei muita vieraita käykkään.

Jotain lämmintä ja kaunista voisitko viedä myös sairaslomalla olevan hoitajamme kotiin. Hän on hyvä ja kiltti hoitaja, me niin kovasti toivomme että edes tämän vauvan saisivat pitää. Myös sille joka jalka paketissa kinkkaa jouluvalmistelujaan, veisitkö jotain ilostuttavaa. Täällä on paljon hiljaisempaa kun hän ei ole laulamassa eikä nauramassa, pyöräyttämässä vanhuksia valssiin.

Meidän johtajillemme toivoisin pakettiin muutaman hyvän sijaisen numeron. Ja ehkä kirjan jossa kerrotaan ettei kukaan mahdottomia ylitöitä jaksa, jokaisella on perhe ja omiakin huolehdittavia. Me yritämme parhaamme niin kuin hekin, mutta joskus on pakko sanoa ettei käy.

Hyvää joulumieltä myös kaikille niille jotka ovat ehtineet käydä laulamassa, lausumassa tai muuten vain juttelemassa vanhuksillemme. Heidän käyntejään muistellaan pitkään.

Ehtisitkö myös muistaa jotenkin heitä jotka auttavat jouluna heikompiaan, turvaavat toisille rauhalliset pyhät, päivystävät ja kuuntelevat muiden murheita.

Ei minulla muuta, oikein hyvää joulua myös sinne Korvatunturille!

P.s. Pidän kyllä kovasti suklaasta ja pehmeistä paketeista eli jos olen ollut tarpeeksi kiltti niin tervetuloa vaan meillekkin!