Saatuani kasvimaan ja perennapenkit valmiiksi siirryin tutkimaan maata vain kartalta. Eli kevään kiireisin aika on ohi, viimeisetkin pavut ja heinän siemenet kylvetty. Sisko2 lupasi tuoda myyrän syömien mansikoiden tilalle uusia ja kukan taimista on vielä suurin osa istuttamatta, mutta ne ehtii yövuorojen jälkeenkin.

Karttaa tutkin hartaasti sillä tytär suunnittelee miehensä kanssa muuttoa Orivedelle. Vähän turhan kauas, täältä katsoen, mutta maisemiltaan ainakin näyttää mukavalta. Toivottavasti on muutenkin hyvä paikkakunta asua.

Poikkesivat täälläkin pikaisesti, paikallinen pankki tarjosi lainaa ison kaupungin laitosta edullisemmin ehdoin. Isompi karvaturri (koira, ei vävy) päätti heti merkata huushollin reviirikseen ja vahti muutenkin yöuntani tarkasti. Tai sitten se vain huolehti etten pääse jääkaapille salaa.

Niin että se vihreätakkinen joka roikkui hihnan jatkona kahdelle vähän isommalle, innokkaalle ja touhukkaalle koiralle olin vain minä. Onneksi täällä maalla, ja näin vanhana, riittää turvaksi mäyräkoiran kokoluokka vallan mainiosti. Kolme semmoista kuorsaa yhdessäkin selvästi vähemmän kuin yksi iso.

Viikonlopun reissua varten vilkaisin myös ajo-ohjeita, Esterin ensimmäinen näyttelykäynti on sunnuntaina. Koira on kyllä oppinut kaikki vaadittavat liikkumiset ja käytöstavat, esittäjän henkinen valmentautuminen on sen sijaan pahasti kesken.

Niinkuin tuntuu olevan myös naapurin remontti. Yötyöläisen kolme ehdotonta inhokkia ovat ruohonleikkuri, sirkkeli ja pora. 

Plussapuolelle ehdottomasti jo kolmen jälkeen valostuvat aamut. Vaikkei niitä pimennysverhoja mummojen huoneisiin saatu tämänkään vuoden budjettiin sovitettua.

Iltapäivällä pääsen johtajatason hommiin. Meidän, ja puoliksi myös naapuriseuran, metsästysmajalla on tehty kevään mittaan remonttia. Purettu vanha takka pois ja laitettu uusi, lämmittävä malli tilalle. Kuulemma pölyn laskeuduttua paljastui melkoinen sotku. Minut sitten valtuutettiin siivouspuolen vastaavaksi työnjohtajaksi. Suostuin tietysti kun osasivat noin hienosti asian esittää.

Epäilen kyllä vahvasti ettei kovin montaa harjan heiluttajaa, ainakaan vapaaehtoisesti, komenneltavakseni saavu. Mutta meinaan olla juoni ja piilottaa talkookaljat keittiön perimmäiseen nurkkaan. Tarjoilu kytkykaupalla, pullon mukana seuraa aina ämpäri ja rätti.