Kun olin pieni tyttö niin mamma surkutteli ettei noin hörökorvainen ja vääräsäärinen pattipolvi pääse ikinä naimisiin. Mutta ei se kuulemma haittaisi, voitaisiin muuttaa mamman kanssa yhteen ja elellä leppoisasti kaksistaan. Hätäpäissäni otin ensimmäisen, no, ensimmäisen täysikäisen, joka kyytiä tarjosi. Siihen aikaan kun liftattiin kaikki tanssireissut naapurin tyttöjen kanssa.

Kylällä taas tuumittiin ettei sitä kannata oppikouluun laittaa, itsepäinen ja puolikuriton, turhaa rahan tuhlausta. Opettaja kannusti, mamma lahjoi, ja koulut tuli käytyä erinomaisella menestyksellä. Täysin eri asia tosin miten niitä oppeja on myöhemmin osannut hyödyntää.

Isä puisteli päätään kun ilmoitin naimisiinmenosta, ei pakkoa ja alle kakskymppisenä. Lupasi miehelle sentään kahden vuoden palautusajan, takuuta ei ollenkaan.

Jätin vakinaisen viran voidakseni hoitaa lapset kotona kouluikään, mies uhkasi erolla ja suku siunaili. Eivät tosin ensimmäistä kertaa, joten mitäpä niistä. Ero tulikin, tosin vasta vuosien jälkeen.

Opiskelin kotivuosina uuden ammatin. Huusholli vain kärsii, ei sinusta kyllä niihin hommiin ole, kannusti mies. Mutta päätin etten ikinä, en koskaan, en varmasti palaa enää hoitoalalle. No, se päätös piti 15 vuotta. Kannatti palata, ehdottomasti. Jättää vakituinen päivätyö siistissä jakkupuvussa, kaikkeahan voi aina kokeilla. Harkitsin toki sentään loppulenkin ajan asiaa ennenkuin soitin takaisin.

Koska suhtaudun ennustuksiin epäluuloisesti ja täällä blogeissa on kiertänyt luonnetesti niin teimpä itsekkin semmoisen. Arvelin josko se totuus löytyisi tätä kautta, kaikenlaiseen itsetutkiskeluunhan sitä ihmisiä kannustetaan. Sitäpaitsi satoi niin etteivät koirat suostuneet lenkille.

Läheisten suureksi ihmetykseksi voin paljastaa että testin mukaan olen 100% harkitsija!

Vähän lähempänä introverttia kuin sitä toista. Tämä, mitä lieneekin, selittyy varmasti geeneillä jotka  mm. aiheuttavat huonon linkityskyvyn.

Liki täydellisen käytännöllinen.

Myös 100% ajattelija, sinnne tunnepuolelleko ei muka mikään viitannut?


Ekstrovertti ------------*-------- Introvertti
Käytännöllinen ----*---------------- Intuitiivinen
Ajattelija *-------------------- Tuntija
Impulsiivinen --------------------* Harkitsija

Olen myös hiljainen, vakava, kärsivällinen, konservatiivinen. Vankkumaton kuin kallio, äidillinen perheessä ja työpaikalla. Politiikkaan ja liike-elämään soveltuva.

Mitä tästä sitten pitäisi ajatella? Yhtä luotettava kuin ennustukset, noin suunnilleen.