Alkoi sitten tänään, ja terveellisissä merkeissä. Kasviskeittoa ja gefiluspiimää, vastapainoa viikonlopulle.

Loppusyksystä, hirvijahdin päätteeksi, pidämme porukalla vuoden ehdottomasti parhaat bileet. Tai rehellisesti sanoen, usein ainoat joissa käyn. Alkuillasta nautitaan soppaa ja ihmetellään kuinka kylän lapset ovat vuodessa kasvaneet, loppuillasta käydään vielä moneen kertaan läpi syksyn passitukset ja kaadot.

Lupasin keittää sopan tänäkin vuonna, vouti kun elelee liki poikamiehenä. Onnistuihan se, joskin kauppalapun kuivatut keittojuurekset osoittautuivat liian vaikeaksi palaksi. Siinä sitten naurettiin yhdessä  tälle sukupolvien kuilulle, minulle kun oli itsestään selvää mitä kuivattu tarkoittaa, toinen taas etsi hiki hatussa ympäri kauppaa pakastekuivattuja juureksia. Tietysti turhaan.

Hauskaa oli, tänäkin vuonna. Siinä loppuillasta naisporukalla katselimme ja huokailimme miten rakkaus ja romantiikka kukoistaa noilla nuoremmilla, taisi siinä jonkinasteinen kateuskin väreillä useamman äänessä.

Isäntä sattui kulkemaan ohi ja totesi minulle hetken kuunneltuaan että tiedätköhän sie edes mitä ne sanat oikeastaan tarkoittavat. Siis minäkö, ettenkö tietäisi?

Aamulla totesin että totta, romantiikka on ainakin minulle aika vieras alue. Mutta rakkaus, eikö se enemmän tekoja kuin sanoja olekkin? Ja kyllä, isäntä hallitsee sen.

Tarjotun boolin reseptiä oli joko radikaalisti ja salaa muutettu, sopankeiton lomassa nautitun pizzan katkaravut olivat pilaantuneita tai sitten biorytmit sun muut olivat täysin sekaisin.

Olin 17 kun mökkireissulla ex-miehen kanssa nautittiin omenaviiniä. Sen illan jälkeen olen visusti pitänyt varani, onnistuneesti. Eilen, kun tarpeeksi olin pitänyt itselleni puhuttelua, laskin ettei oikeastaan hätää. Tällä tahdilla laskupää pettää seuraavan kerran 80-vuotisjuhlissa. Kuka minut sitten peittelee onkin vasta sen ajan murhe.

Vaikken siis rakkautta epäilekkään pyydän silti, rakkaat sisareni, ettette ihan kaikkea isännän kertomaa usko. Todennäköisesti jossain vaiheessa kiusaus kuvailla illan kulkua käy liian suureksi, sillä kuten myös hyvin tiedätte, mitenkään rypytön tai tasainen ei tämän rakkauden polku ole.

Mukavaa viikon alkua kaikille!