Ensiaputaidot tuli siis päivitettyä, harjoiteltua elvytykset ja sidokset. Toivottavasti ne myös tarpeen tullen jostain muistin kätköistä löytyvät.  30 painallusta ja 2 puhallusta on sitten oikea tahti nykyoppien mukaan!

Ja jollen muuta reissusta saanutkaan niin sitkeän päänsäryn. Johtuu varmasti vain liian aikaisista aamuherätyksistä, roppa ei ehtinyt vaihtaa normaaliin päivärytmiin kun tasoituspäivä jäi pois. 

Hyvä kurssi, ei siinä mitään. Vaan joka ikiselle kurssille tuntuu eksyvän pari puheliaampaa yksilöä. Sellaista joilla on ihan jokaiseen aiheeseen omakohtaisia kokemuksia, esimerkkejä, tai muuten vain kommentoitavaa. Ja päivä venyy ja vanuu, ihan turhaan. 

Onneksi päädyin ryhmätöihin (oi autuus) kotitalousopettajan, ihan asiallisen vakuutusmiehen ja vanhemman koneasentajan kanssa. Otettiin tarpeeksi tosissaan mutta riittävän rennosti, eli selvittiin mainiosti. Myös se pakollinen näytelmäosuus.

Näiden koneasentajien työoloja ja päivystysaikoja kuunnellessa alkoi kyllä omakin ala vaikuttaa hyvin inhimilliseltä. Monikansallinen yhtiö, väkeä vähennetty ja vähennetään koko ajan, loput tekevät saman minkä 3 miestä ennen. Ja päivystykset päälle. Ammattiliitto ei mahda mitään, ei työsuojelupiiri, ei esimiehen esimies jossain Helsingin konttorissa.

Mistä seuraavat kasvuprosentit oikein revitään?

Jos kurssilla näyteltiin draamaa niin samaa on tarjolla täälläkin. Toinen yökkö satutti selkänsä, yleismies kohtasi moottoripyöräillessään hirven ja kolmas työkaveri noroviruksen. Me loput pelkäämmme koska puhelin soi. Paras kai olla vastaamatta, ylitöitä se vain tietäisi.

Kylvökone puolestaan teetti niitä meille. Jos äkeen piikkien vaihdossa tuli hiki niin kylvökoneen vantaiden kanssa meinasi usko loppua. Ja taito. Hiki ei tullut, satoi ajoittain niin rankasti. Sen verran, ettei pariin päivään pelloille ole menemistä.

Käki muuten kukkui tänään!

Sain jotain hienoa, nimittäin tällaisen

1241711949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli jos omat ovatkin tahmeat ja usein hukassa niin edes täältä löytyy. Olen ihan otettu.

Crane kiitos!