Pelkkään tulppaanien tarkkailuun ei maalla oleilu jäänyt. Isännällä oli lista hommia odottamassa, kaikenlaista koneiden pesusta ja rasvauksesta lähtien. Traktorin paripyöriä pois äheltäessäni totesin että ainakin niiden pultit olin onnistunut kääntämään riittävän tiukalle. Vasenkätisen, toista vuorokautta valvoneen blondin ajatus ei kyllä jokaisen rasvanipan ja mutterin kohdalla oikein kulkenut.

Sekä koneet että kaikki mutterit ja pultit on selvästi suunniteltu oikeakätisten miesten aivoilla. Nainen olisi varmaan keksinyt systeemit joissa ei likaannukkaan niin pahasti.

Aurinko lämmitti mukavasti jo valmiiksi hikistä pintaa kun isäntä ehdotti että eikös mennä tuonne nurmikolle,  siellä on paljon mukavampi touhuilla.

Totta, perunakoneen alla oli paljon mukavampi ryömiä pehmeällä nurmikolla kuin pihan soralla. Juuri ennen ensimmäisiä sadepisaroita saatiinkin potut maahan.

Ja traktori pihaan ennenkuin rengas tyhjeni. Tätä vauhtia pärjäisin kohta jossain rengasliikkeen sesonkihommissakin. Onneksi puuttuvan voiman voi korvata monenmoisin keinoin.

Tänään olen laitellut kasvimaata ja niistänyt nenää. Kasvimaata vähäsen, nenää sitäkin enemmän.

Pistäkää viltti alle jos nurmikolle mielitte.