Olihan viikonloppu, kerran vuoteen sitä kai täytyy vähän päästellä höyryjä pihalle.

Perjantai-iltana vietettiin hirvipeijaisia, kiitos hyvän työparin sain vaihdettua vuoroa ja pääsin kekkereihin emännöimään.

Meillä on pieni maja johon kyläläiset niukin naukin mahtuvat, talkoohenkeä jolla sopat ja tarjottavat tehdään. Riitti kun alkuillasta huolehti että tarjoilu pelaa, oma hirviporukka huolehti kyllä loppuillan juomapuolesta. Peijaiset ovat aina vuoden parhaat juhlat. Majalle riittää kun pukeutuu lämpimästi, naapureita on aina hauska tavata ja omassa porukassa osataan pitää hauskaa turhia nipottamatta.

Eli loppuillasta kaadettiin vielä hirvet uudestaan, kuunneltiin naapuriseuran voudin yksinlaulua, laulettiin porukalla harva meistä on rautaa ja pelattiin sököä kuvitelluin panoksin. Noin niinkuin esimerkiksi.

Lauantai menikin vuorokausirytmiä tapaillessa, yö taas töissä.

Sunnuntaiaamuna paperit salkkuun ja jahtiin, muutaman tunnin kestää yön jäljiltä vielä valvoakkin.

Isäntä tuli hakemaan, ja vain kuudella sanalla paukahti vuosikymmenen rähinä pystyyn. Miten ihmeessä voi toinen näinkin pitkän yhdessäolon jälkeen tulkita sanat niin pieleen?

Päteeköhän tässä se vanha sanonta minkä taakseen jättää sen edestään löytää, juuri näet yhteen blogiin kommentoin miten joskus väärällä hetkellä muutama huolimattomasti heitetty sana on se viimeinen pisara. Mutta mistä sen toinen voi tietää milloin vati on piripinnassa?

En käsitä, tätäkään. Miten on itsestään selvää että naisen odottamisesta voi ilman muuta huomauttaa, miehen ei missään tapauksessa. Naisen peilaamista ja turhamaisuutta voi nauraa, miehen vaakassa käynti ja sivuprofiilin tarkkailu on totinen toimenpide. Miesten puhelut ovat tottakai niin tärkeitä että ne puhutaan kesken kaiken mitä vain, naiset taas jaarittelevat jonninjoutavaa niin ettei haukkuvideon uusinnan uusinnasta selvää saa.

Totta, en ole jäähtynyt vielä. Suutun kunnolla hyvin harvoin, en mökötä enkä ymmärrä mykkäkoulua, mutta tämä rämäys vaatii vielä sulattelua.

Mutta jätetään iltaan, nyt käyn nukkumaan.