Aamulla majalla pilkottiin ja paloiteltiin viikonlopun saalis. 13 lämmintä, aurinkoista, vastoin säätiedoituksia poutapäivä. Nuotiolla makkaranpaiston lomassa mietittiin ampumaradan tulevaisuutta.

 Monella seuralla sama tilanne, vuosikymmeniä toimineen radan viereen muuttaa tai rakentaa perhe joka parin kuukauden päästä viimeistään alkaa mahdottoman valitusrumban. Eivät kelpaa ensimmäiset, eivät aina toisetkaan melumittaukset, ympäristöluvat jäissä, radan kunnostus ja investoinnit samoin.

Ehkä samat ihmiset vastustavat viattomien eläinten pyyntiä, haluavat hirviaitoja, korvauksia kolareista ja taimikontuhoista, pienellä veroäyrillä, tietenkin. Suurpetoja pitämään tasapainoa yllä, muttei sentään meidän nurkille.

Oikeastaan tämä ei ole huonotuulisuuden syy vaan ikkunat. On kaksi arkista asiaa jotka ovat aina vastustaneet, pyörän valot ja ikkunat.

Insinöörit hyvät, kehittäkää varaskestävä, helppoasenteinen ja varmatoiminen pyöränvalo, ostan heti. Kuulostaa tosi nololta kun maijan kovaäänisestä kuulutetaan "rouva on hyvä ja laittaa pyörään valot". No, otsalamppu auttaa tähän asiaan.

Kaikissa kodeissani on ikkunanpesu ollut jokavuotinen riesa. Ensimmäisessä vanhat, vintille kannettavat tuplat. Tietävätkö muuten nykyiset parikymppiset mitä ne tai hyllypaperit ovat? Ikkunaliimapaperi ei ole vasenkätisille eikä kärsimättömille suunniteltua.

Seuraavassa talossa peruskorjauksen jäljiltä pieniruutuiset ikkunat, myös sisällä ristikot, eivätkä suinkaan nostettavaa mallia. Irtoilevaa kittiä, aitoa ja alkuperäistä.

Rinteessä rivitalossa iso olohuone, pitkä seinä pelkkää lasia. Taimikasvatukseen loistopaikka, harmi vain että rakennettu aukeamattomat lämpölasit, rinteeseen. Kymmeneen metriin tikkailla kurkotellessa halusi uskoa suojelusenkeleihin.

Tämän nykyisen kodin nelilasiset ikkunat eivät aukea eivät sitten millään, sama kaikissa talon asunnoissa. Liekö painunut koko huusholli vai heikot saranat karmeihin nähden.

Siis minun, itsenäisen, itsellisen ja omatoimisen naisen, täytyy soittaa huoltomies paikalle halutessani pestä ikkunat, maksaa siitä että joku mies tulee avaamaan ne. Harvoin riittää edes yksi, yleensä tarvitaan kaksi.

No, ehkä asiat ovat melkoisen hyvin jos ikkunanpesu on ainoa takkuileva homma arjessa, ehkä olen joskus kommentoinut että elämä yleensä opettaa, nöyryyttä ainakin jollei muuta.