Muutama blogeissa kiertänyt haaste on jäänyt minulta ajoissa vastaamatta, mutta jospa näin jälkikäteen kävisi. Koska mitään erityistä päivitettävää ei ole tapahtunut niin kierrätetään sitten vanhaa. Eli tämänkertainen haaste kuuluu: kopioi omista blogiteksteistäsi kymmenes ja kerro siitä. Muistaakseni haasteen mukaan piti myös vertailla miten kirjoitustyyli ja -tapa on vuosien myötä muuttunut.

Eli tässäpä tämä, pian taas ajankohtainen kuntotestimme.

25.04.2006 - 19:50

Pihassa oli kymmenen motin kasa puita, pilkkomista odottamassa. Korkealaitaiset peräkärrit vieressä, näppylähanskat ja vissy varattuna. Ei, sanoi isäntä naapurille, ei me noita päivässä pilkota, ei tässä iässä enää. Niin se sanoo joka kevät.

Kahdeksan jälkeen kone käyntiin, laitaa ei kuulemma kannata laskea kärryistä kun on niin hankala saada paikalleen takaisin. Niskat kenossa katsoin kahteen metriin ja ajattelin ettei kai sitten.

Ensimmäinen tunti meni mukavasti, aurinko lämmitti ja linnut lauloivat, pihka tuoksui.

Toisella tunnilla alkoi löytyä uusia lihaksia, kumarrus, kurkotus ja heitto, no, ei tarvi muuta airobikkia.

Kolmannella tunnilla janotti armottomasti ja ihmettelin kun ei isännän tee edes tupakkaa mieli. "Väsyttääkö?" Voiko siihen nyt myöntävästi vastata, tällä luonteella? Tasa-arvoa ollaan vaadittu, nautitaan nyt sitten. Ja mukavampaahan ulkotöissä on, paljonkos sitä nyt yksi ihminen sotkee, maksalaatikkoa saa kaupastakin.

Neljännellä tunnilla päätin ottaa kärrynvalmistajaan yhteyttä ja suositella uutta rakennetta laitoihin. Montaa halkoa ei kopsahtanut takaisin päähän, purua senkin edestä. Vietiin kuorma.

Ruokatunti. Olin niin kankea etten taipunut valmistajatietoihin. Rauhallinen lenkki koiran kanssa ja mansikkajäätelö piristivät.

Isäntä kysyi että täytyykö lopettaa, ootko ihan sippi? En tietenkään, kasastahan ei ollut enää puoliakaan jäljellä. En ainakaan suonut sitä iloa että myöntäisin. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, sanottiin ennen.

Viides tunti meni kun ei ajatellut mitään. Tunnustan, pyyhin jo hikeä ja nenää hihaan.

Kuudes tunti, pistettiin vauhtia lisää kun pino hupeni ja naapuri kävi tilannekatsausta tekemässä, ei pääse kylällä irvistelemään että ikä jo niissäkin näkyy.

Seuraavalla tunnilla saatiin viimeinenkin pölkky pieneksi ja kyytiin. Oltiin aika olevinaan. Punaisia, hikisiä ja puruisia. Mutta tyytyväisiä. Mikään ei tee niin hyvää kuin olla välillä fyysisesti väsynyt. Selvää työtä jossa ei tarvitse- eikä jaksa- ajatella mitään. Syksyn panosrahat kasassa, semmoinen vaihtokauppa.

Kesärenkaiden vaihto meni jo loppuvenyttelystä.

Saunan lämmetessä kävelytin mäyriksen, ajattelin pienen koiran hyötyä, voi lampsia rauhallista tahtia ja lyhyttä askelta.

Huomenna odottaa toinen kasa, omat puut, vähän pienempi ja onneksi lavoille pinottava. Jos sängystä vaan ylös pääsee.

 
Mitäpä tähän lisäämään, aivan samaan malliin olemme testanneet tuonkin jälkeen joka kevät miten kunto kestää. Tosin mäyräkoiria on tullut 2 lisää, ja iltalenkki ehkä entistä verkkaisempi urakan jälkeen. Naapuritkin poikkeavat joka kevät klapikoneen äänen kuullessaan antamaan työhön lisää virtaa ja vauhtia.

Lumen alla odottaa tänä keväänä kyllä sen verran aiempaa enemmän koivumotteja että tuskin yksi vapaajakso urakkaan riittääkään, kahdessa päivässä nämä eivät taatusti pilkkoudu.

1300814362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tai saa nyt nähdä, katsotaan.
Ollaanhan sentään hieman viisastuttu, nyt kysellään jo hyvissä ajoin kuka tarvitsee halkoja.
On paljon nopeampaa viedä puut saman tien kuin ensin kipata tai pinota ne jonnekin ja sitten mättää taas uudelleen kyytiin.
Ja jotenkin mielekkäämpääkin.

Omaa krjoitustyyliä ja sen muutoksia on vaikea arvioida. Alkuun, kun lukijoita oli vielä satunnaisesti, ei ainakaan turha itsekriittisyys vaivannut.
Aika harvoin tosin nykyäänkään - en minä ainakaan pysty, enkä haluakaan, kirjoittaa koko ajan ikäänkuin jotain suorittaen.
Ei tällä blogilla tarvitse olla mitään erityistä merkitystä, eikä aina mitään järkevää sanottavaakaan.
Mie olen pikkuisen sitä, pikkuisen tätä, mitä milloinkin.

Niinkuin tämä bloginikin.

Välillä jalat tukevasti maassa ja asialinjalla. (vaikka olisikin pää pilvissä)

1300816490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisen kerran sitten taas ihan siitä kulmasta mistä on sattunut maailma sinä päivänä näyttäytymään.

1300816465_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Valitettavasti en muista mistä tämän noukin, ja moni onkin jo vastannut, mutta mielelläni luen jos joku vielä haluaa vastata tähän haasteeseen.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!