Viimeisen yövuoron jälkeen oli kiire maalle. Isännät olivat multakokkareita potkiskeltuaan päätyneet siihen tulokseen että maa on juuri nyt sopivassa vyörissä. Eli koneet traktorien perään ja pellolle.

Olen vuosia seisonut viisaan näköisenä vieressä ja avustanut tarvittaessa konehommissa. On silti aivan eri asia ryömiä itse traktorin alla ja ympärillä kiinnitellen niitä vehkeitä sinne perään, ja levikepyöriä renkaisiin. Isännän kädet ovat siinä mallissa että ainoastaan varsinainen ajo sujuu.

Ne systeemit ovat selvästi miesten suunnittelemia. Ymmärrän nyt entistä paremmin miksi kaikki vaatteet ovat tunnissa rasvassa ja pölyssä, ja miksi lippalakki on erittäin kätevä asuste. Toisaalta, nyt näin millainen tukkani olisi raidallisena.

Harmi vain että pari seuraavaa päivää on pakko istua sisällä, ensiapukoulutusta ei voi millään jättää väliin.

Muuten, koivuihin on puhjennut viime yönä hiirenkorvat! Metsä vihertää ja tuoksuu jo selvästi.

Ennen päiväunille käymistä selasin nopeasti päivä postin. On pakko todeta että meillä on selvästikin hyvin mielikuvitukseton makuukamarielämä. Sillä näin NiksiPirkassa:

"Kärsitkö sängyssä kun kumppanisi nukahtaa, vaikka luulet, että keskustelette vielä päivän tapahtumista? Pitäkää nukkumaan mennessä käsissä naruja, joiden päissä on kaasuilmapallot. Nukahtaessa ilmapallo nousee kattoon, jolloin toinen tietää että on turha enää jutella."

Voi harmi kun vappu palloineen meni jo.

Aurinkoista alkuviikkoa!