Torstaina vain lorvin. No, yhden ison maton pesin ja laskin pionin kukat uudelleen. Ihmettelin myös suuresti väitettä että uusissa perunoissa on mahdottoman paljon vitamiineja ja kaikenlaista muutakin terveellistä vaikutusta.

Vaikka me söimme isännän kanssa niitä ison kattilallisen päivässä niin meitä vain raukaisi syönnin päälle entistä makeammin!

Perjantainkin ajattelin olla ihan hissukseen, tai oikeastaan aloitin jo torstai-iltana. Mutta isäntäpä osasikin laskea ja tilasi kiireesti naapurin paalaamaan heiniä. Kuului selittävän että ehditään korjata ne katon alle ennenkuin emännän (kröhm!) yövuorot alkavat.

Joten perjantaina ajettiin sitten heinäpaaleja navetan vintille. Eikä vieläkään tapahtunut sitä ihmettä että osaisin peruuttaa peräkärrien kanssa suoraan alamäkeen. Sen sijaan onnistuin sammuttamaan traktorin vain kahdesti, ja saamaan sen auttamatta taas käyntiinkin.

Hikistä, vaan ei läheskään sellaista kuin ennen aikaan kun mätettiin irtoheinää tai pikkupaaleja relukseen.

Romanttista? Oletteko koskaan yrittäneet kiivetä kolmikerroksisen pyöröpaaliseinämän päälle? Jos sinne onnistuu pääsemäänkin niin lämpötilan ollessa katon rajassa jotain +45 ei kyllä muuta liikuntaa enää kaipaa.

Jaa mutta onko liikunta edes sama asia kuin romantiikka? Kun tuo jälkimmäinen ei tosiaan ole ominta alaani.

No, naapurin mukaan tarjolla oli kuitenkin parasta perjantai-illan viihdettä kun kävin lainaamassa kotiin tultuani heiltä kännykkää. Kutsui rouvansakin kuuntelemaan puhelua.

Miksikö? Lähdin isännältä mäyriksien kanssa edeltä kävellen, ajattelin että iltapissitys hoituu siinä kätevästi ennen töihin lähtöä. Kassin, jossa tietysti olivat mm. avaimet ja kännykkä, lykkäsin isännän autoon. Hän lupasi tulla heti perässä että ehtisin käydä rauhassa suihkussa.

Heti perässä tarkoitti vain valitettavasti sitä että ajankulu unohtui tykkänään kun sattui tuttu koiramies poikkeamaan.

Mutta voitte uskoa että Volvo kulki puhelun jälkeen aika kovaa!

No, tukka kuivui tuulessa, pyöränkumit pumppasin vasta aamulla töistä lähtiessäni. Pääasia että saatiin laatuheinää kuivana katon alle.

Ja olen melko varma että saan illalla Fazerin sinistä suklaata.