Ihmisen ajatusten kulussa nimittäin. Tai ehkä puhun vain itsestäni.
Saimme töissä joululahjaksi valkeat kirjekuoret. Iltavuorolaiset kehottivat heti avaamaan omani, tiesivät nähtävästi odottaa hupia.
Siis voi sanonko mitä! Varmasti aivan hyvää tarkoittaen ja viihdettä meille etsien lahjoitti pomo jokaiselle täydellisen käsittelyn, yhteisen illan -turvesaunassa. Eli lahjakortilla saa täyden paklauksen ja kuorrutuksen, löylyt päälle.

Miten kohteliaasti kerrotaan että ehdottomasti mielummin teen listassa olevan yövuoron kuin lähden mönkimään lauteille turpeet naamassa?

Kyllä, tiedän, ei saisi olla ennakkoluuloinen.
Mutta a) inhoan ylikaiken tällaisia yhteispelleilyjä  b) kestän huonosti löylyjä c) ihoni kestää vielä huonommin mitään kokeiluja.
Ehkä näistä saisi koottua esittämiskelpoisen vastauksen?

Joo, inhoan yhteispelleilyjä, mutta koska tänään ovat vakavat asiat kysessä aion osallistua elämäni ensimmäistä kertaa mielenosoitukseen.
Kunnassamme on muutama kuukausi soudettu ja huovattu kuntaliitoksen puolesta ja vastaan. Tehty päätös, kumottu se ja päätetty uudestaan.
Kunnan foorumi on täynnä tulikiven katkuisia kannanottoja puolesta ja vastaan. Listat ovat kiertäneet.
Ja yllätys yllätys, vastakkain ovat jälleen kerran maajussit ja työtätekevät. Toiset haluavat vihdoin päästä kaupunkilaisiksi ja ottaa kunnon hajurakoa tukiaisilla eläjiin, toiset taas toivottavat mokomat ruikuttajat  takaisin sinne mistä tulivatkin.
Itsenäisyys halutaan säilyttää, meneehän kunnalla lähikaupunkeihin nähden paljon paremmin.
Varmaan helppo arvata kumman kannan puolesta iltahämärissä kunnantalon pihalla heilutellaan.
Ehkä sentään tärkeintä on halu kertoa päättäjille ettei yhteisiä asioita näin voi hoitaa.

Täytyykin tarkistaa kalenterista onko illalla kuutamoa. Me kun isännän kanssa niin harvoin käydään yhdessä missään.

Niin, ja onko kellään hyviä tekstejä tarjolla niihin lakanoihin, vai mitä siellä nyt sitten yleensä heilutellaankin. Ehdotuksia?