Sattuneesta syystä päätin listata eniten volyymia lisäävät asiat, meillä.

1. Ensimmäisenä ehdottomasti tuuletus. Mennään peräkanaa, minä auon ikkunat ja räppänät, raitista ilmaa ja viileämpää täytyy saada. Kesällä ovetkin. Toinen kulkee perässä, sulkee luukut, vetää, palelee, lämmitys menee hukkaan. Poikkeuksetta kuuluu: "taasko ikkuna on auki?".

2. Aikataulut. Illalla lähdetään maalle 21, 22, 22,30 tai myöhemmin, riippuen siitä kuinka paljon uutta asiaa on koirasivujen keskustelupalstoilla. Kahden minuutin varoitusajalla. Poikkeuksetta kuuluu: "aina noita naisia saa odottaa".

3. Aamut. En lähde käyntiin kahvitta, vartti tarvitaan. Toinen nyhtää haalari päällä peittoa, joku nippeli, rasvanippa tai härveli vaatii välittömästi kahden työpanosta. Tietenkään kahvia ei ole, ja jos ulos mennään heti soittaa takuuvarmasti joku koiramies tunnin puhelun. Toisinpäin taas, jos aamusta rapsitaan esim. matot, ulos ei ole mitään kiirettä, jollekin koiramiehelle täytyy välttämättä soittaa heti. Poikkeuksetta kuuluu: "eihän se ole kuin tunnin homma"  tai "aina noita naisia saa odottaa"

4. Murresanat. Äidinmaidossa imetty murre, sen sanat ja sanonnat ovat ainoat oikeat. Ei voi olla mahdollista että niillä on muualla täysin erilainen merkitys. Poikkeuksetta kuuluu "Sie et nyt ymmärrä koko asiaa "

5. Vieraat. Joku tärkeä koirasuku täytyy tarkistaa koneelta, pihalta soitetaan että ollaan Penan kanssa tulossa. Poikkeuksetta kuuluu "onhan se Pena nyt tuohon ikään nähnyt naisia yöpaita päällä"  Kyllä, yövuoron jälkeen oikein hehkeitä.

6. Kielenkäyttö koirille. Miten voi metsästyskoira mennä pilalle pelkistä sanoista "mamman kulta" ? Poikkeuksetta kuuluu " tuollaista lässytystä ei kestä kukaan täysjärkinen".

7. Vaatteiden ja lakanoiden vaihtovälit. Toistuu samalla kaavalla viikosta toiseen. Poikkeuksetta kuuluu "haisee?, mikä näissä nyt voi haista, kyllä noi akat on kummallisia".

8. Meikkaaminen. Täysin turhaa toimintaa, nainen on parhaimmillaan saunapuhtaana ja oman tuoksuisenaan. Poikkeuksetta kuuluu " taas on naamaa tötritty".

9. Perheen kasvissyöjät. Ei johdu aatteesta vaan kevyemmin syömällä on vain parempi olo. Nuotiomakkara lasketaan kyllä kasviksiin, niin tiukkaa ei ole. Poikkeuksetta kuuluu "ennen oli taloissa läskitiinu nurkassa, nyt nämä on jotain ihmeen mekaaneja".

10. Kokoelma satunnaisia pikkuasioita, poikkeuksetta kuuluu " ei tarvi huutaa, en mie kuuro ole".

Eli jos tehtäisiin niinkuin järkevää olisi, jähistä ei käytännössä tarvitsisi yhtään. Taloustöistä, rahasta tai harrastuksista ei ole koskaan tarvinnut riidellä, ne lutviutuvat kyllä.

Että mitä sitä miestä vaihtamaan, näin selkeästi ohjelmoitua.