Oot sie nyt ihan varma mihin myö tultiin? Eiks tääl pitäny olla opastus niist uusist Eu-pykälist, nehän keksi taas temppui mitä pitää pelloil tehä et tukii sais. Kun tääl on aika paljo akkoi, ja semmosii paremmin tällätyi ku yleesä.

No nyt se neuvoja tul, ompas sil maalii sutattu ihmeen paljo naamaa. Mut mitä se oikee höpisee? Rakkauesta ja sen vaalimisest ja säästämisest, mihin sie oot miut oikee narrannu?

Hei kuule, tääl ois kysymys. Mitä vasten tää nimi piti olla englanniks, meinasitteks työ et meit ukkoikii saatas sit kusetettuu tänne? Kun meil kerta on omakii kiel nii käytettäis sitä.

Ai kuulostaa paremmalt näi? No totta helkutis, kuka täysjärkiin se täs iäs rakkauest höpisee päivän valos, ja viel muie kuulle. Mut mie ku oon nuuka ja tarkka mies niin toi säästämine karaht korvaa, mitä sie sil meinasit?

Et toise tunteit? No vot, nyt sie puhut asiaa. Ain noi akat on meikäläistkii mollaamas. Milloo mie haisen, milloo pierasen vääräs paikas, milloo oon vaan muuten vääräs tai miult ei saa vastaust tai en puhu tarpeeks. Mut auta armias jos mie meen jotaa kysymää kun tulee mäkihyppyy tai Emmentaalii, tai ihmettelen et meinaat sie tosissaa ton näkösenä lähtee ihmiste ilmoile. Ei kyl silloo ääntä säästetä, eikä meikäläise tunteit.

Ai pitäs keskustella enemmä? Mite siin mitää puhut ku toine vaan ynähtelee vaik mie mite selvitän kuin hienoo sukuu naapuri uus koira on, sukutaulunkii näyttäsin. Jaa kerrata et tajusko toine varmast? No tuota et ois tarvinnu meijä emännä kuulle sanoo, mie jouvun koht toistaa kaik viitee kertaa. Väittää muutenkii et kolmel tai neljäl ei viel mee mikää peril.

Mitä? Sie meinasitkii tunteit ja toiveit, et niist pitäs jotaa horista. Kyl se miun mielest tul selväks jo alust pitäen tää homma.  Mie sanoin et talos tarvitaa naista käyttöö, ei koristeeks. Ja kyl jos rehelliset sanotaa nii oon mie tykännykkii, ei oo ainakaa sen puutteest tarvinnu vierait ukkoi kattella.

Ja viel niist toiveist, kyl mie oon kertonu et ennen meil ol kellaris puolikas sika mist veistettii. Ai kun olkii hyvää! Vaan tiiätsie et nykyää ollaa jotaa ihme vekaanii ja mekaanii, miunkii pitäs vaa salaattii ja jotai ihme pöperöi pistellä. Semmosii joist ei ees tiiä mitä niis on. Ennen syötii läskii ja jaksettii, nyt nää syöttää rehui ja käskee ottaa pillerii jos .... mitä sie siin tönit, mie vaan sanoin mite asiat on.

Hellyyttä? Voi hittolainen, milt se nyt näyttäis ja kuulostais jos myökii kyhnättäis sohval kylki kyles ja siliteltäs et ai ai kyl sie sit oot ihana. On meil koirii mitä rapsuttaa, osaan mie päätä raapii itekkii jos kutiaa.

Hei hei tääl vasemmal, älä sinne oikeelle vaan kuikuile, tääl ois viel kysyttävää! Sie meinasit et yhteinen aika ois tosi tärkeetä, eiks nii? Mut miten sit vois viettää kun toinen vaan kuorsaa vaik kello ois jo yli kuus. Aamust se on mettää lähettävä jos mennä meinaa, ja töihin kans. Voinks mie sit vaan potkasta sängyn päätyy ja sanoo jot ylös, ei tää mikää lepokoti oo?

No mitä sie nyt, eihän myö sunkaa viel lähetä. Et sie haluukkaa hoitaa ja säästää tät suhetta?