Tarkoitus oli siivota. Ensin täytyi purkaa tavaroita jotta matot saisi ulos. Löysin kansion joka koulusta oli lähetetty. Näin hän kirjoitti itsestään:

"Arvomaailmani perustuu vahvasti tunteisiin. Arvostan ihmisessä eniten rehellisyyttä ja ahkeruutta, näitä hyveitä koetan myös itsessäni vaalia. Pidän myös tärkeänä luotettavuutta ja suhteellisuudentajua.

Kaikkein tärkeintä ja arvokkainta on mielestäni kuitenkin ihmiselämä itse. Surukseni olenkin joutunut toteamaan ettei maapallon valtaväestö tunnu jakavan humaania näkökantaani asioihin.

Ihmiselämän vaaliminen on minulle hyveistä suurin. Päivittäin voi kuka tahansa uutisia seuraava todeta että monille elämä on pelkkä käyttötavara, resurssi, eivätkä muiden uhraaminen oman asian hyväksi sekä välinpitämättömyys kuolemaa kohtaan todellakaan ole harvinaista ihmiskunnalle.

Siten voi vaikuttaa ristiriitaiselta että olen valinnut elämäntehtäväkseni sotilasuran. En kuitenkaan koe asiaa näin, sillä talvisota osoittaa että joskus elämän suojelemiseksi on toisten uhrattava omansa.

Puolustusvoimat pyrkii jo pelkällä läsnäolollaan varmistamaan sen ettei kansalaisiltamme enää koskaan vaadittaisi niitä uhreja joita tälläkin hetkellä eri puolilla maailmaa annetaan.

Siksi koenkin mielekkääksi opetella ja opettaa näitä tuhoisia taitoja - ettei niitä koskaan tarvitsisi käyttää.

Uskon ettei onnellisuutta tarvitse jahdata. Onnellisuus ei mielestäni ole pysyvä olotila jonka vain harvat kykenevät saavuttamaan, vaan se on oikeanlaisen asenteen ja elämäntavan sisäistäneen ihmisen silloin tällöin saavuttama tunnehuippu.

Ei loputon tunnekuohu, vaan satunnaisesti eri tapahtumista johtuva kokemus, jota ympäröivät tasaisemmat, joskus jopa tuskalliset elämänvaiheet.

En usko että kukaan olisi ennalta tuomittu elämään kurjuudessa koko ikäänsä, vaan että lopettamalla jatkuvan, itselleen tavoittamattomien unelmien jahtaamisen sekä toteamalla olevansa tyytyväinen ympäröivään arkimaailmaan voi kuka tahansa kokea onnen.

En kuitenkaan tarkoita tällä sitä että tulisi lopettaa haaveilu, päinvastoin. Luulen että pilvilinnojen rakentelu silloin tällöin on hyväksi henkiselle terveydelle.

Onni ja tarkoitus elämälle löytyvät tästä päivästä, on turha haaskata aikaansa odottaen parempaa huomista. Parempi on käyttää voimansa niiden asioiden parantamiseen joita voi muuttaa ja tyytyä siihen mitä ei pysty korjaamaan."

Voi poikani. Mitä sinun haaveillesi tapahtui?