Tässä reilun viikon aikana olenkin ehtinyt kaikenlaista - olla aikamoisen hölmö, ja ihan hetkellisesti saanut aivosolut toimimaankin . Bongaillut yhtä sun toista, tavannut ihmisiä enemmän kuin keväällä yhteensä, ja varsinkin kannellut samettiruusulaatikoita edestakaisin. Muistuttakaa joku hyvissä ajoin ensi keväänä ettei niitä tosiaankaan tarvitse kylvää viittää sorttia, kolmekin riittää hyvin.

Terveyskeskuksen hoitajia en olisi kyllä välittänyt tavata, vaikka toiminta olikin ensiluokkaisen ripeää ja tehokasta. Hölmöilin pikkurillistä palan pois, mutta sainpahan viimein jäykkäkouristusrokotuksen. Olikin päässyt vanhaksi jo aikoja sitten.

Hölmöilin myös mustan kenkälankkipurkin kanssa. Hautajaisvaatteitahan ei suinkaan voinut katsoa valmiiksi ennen viime tippaa. Sain kyllä hyviä vinkkejä siitä miten valkeasta siteestä peitetään mustat tahrat, kiitos vain!

Hautajaiset olivat isännän kummisedän, jo varsin iäkkään ja pitkään sairastelleen lähinaapurin. Ajattelin käydä vain kappelilla ja tulla sitten takaisin kotiin nukkumaan, yövuoron jälkeen ehdin vain pyörähtää sängyssä. Mutta en malttanutkaan, karjalaiset hautajaiset muisteluineen musiikkeineen pitivät kyllä unen loitolla.

Ja ihan näin meidän kesken, isäntä oli aika komea puku päällä.

Lisää bongailtavaa löytyi Erämessuilta. Meillä oli ensin tarkoitus lähteä sinnekin yhdessä, mutta isännän edellinen ilta meni pitkäksi autoremontin takia.

En ala edes arvailemaan millaista meno on isommissa kaupungeissa, kun kaikenlainen rauhattomuus on lisääntynyt jo täällä maallakin. Hautausmaan parkkipaikalla kivitettiin autosta takalasi, nähtävästi vain ihan huvin vuoksi. Vähän syrjemmältä vietiin kaverilta viikon talossa ollut rotukoiran pentu tarhasta, se tosin löytyi nopeasti kun tiedettiin minkä mökin kesävieraita kannatti ensimmäisenä epäillä.

Samalta kylältä nuoret polttivat lyhyen ajan sisällä jo toisen rakennuksen. Kas kun lastensuojelulaitos ei anna nuorten tupakoida alueellaan, muttei myöskään kovin tarkkaan valvo missä nämä aikaansa viettävät. Pikku hiljaa alkaa ymmärtää miksi silläkin kulmalla katsotaan kaikkia vieraampia vähän tavallista pitempään.

Jaa se Erämessujen bongailu, no, sehän on niitä varmimpia paikkoja löytää katseltavaa. Varsinkin helteisenä kesäpäivänä. Tässä pari kuvaa sieltä.

En ole ihan varma miten nuo eläimet liittyvät eräilyyn, mutta hauskaa niitä ainakin oli seurata. Kiitos vain sisko2 ja ystävänsä kyydistä ja herkuista!

Kiertelin siellä osastoja tyhmiä kysellen, mutta onneksi myös viisaita vastaillen. Enpä malta olla kehumatta että selvisin alan kysymyksistä vain yhdellä virheellä. Eli pitäisi siis varmaan pitää suu vain visusti kiinni ja pyöräyttää paperille pakolliset.

Toivottoman vaikeaa.

Ei tosin kaikille, muutaman mykän ja kyllästyneen oloisen myyntimiehenkin tavoitin. Tai ehkä kauppa käy riittävän hyvin niinkin, mitä sitä suotta nousemaan jonkun naisihmisen takia. Toista koiratutkaa vain katselin, ja seuran laavua.

Ja ihan näin meidän kesken, myös sitä messuilla pyörivää väkeä.

Kun kerran kehumaan aloin niin menköön vielä toinenkin juttu. Laajakaista alkoi tökkiä lauantaina, verkkoa ei löytynyt ollenkaan eikä niin ollen yhteyttäkään.

Soitan niissä ongelmissa aina ensin tunnin kiroiltuani sisko2:lle, hän tapansa mukaan neuvoo rauhallisesti ja toppuuttelee kokeilemasta ihan kaikkea ehdottamaani. Puhelun jälkeen kokeilen kuitenkin,  ja viimein löysinkin konstin jolla yhteyden saa heti.

Sillä onhan paljon helpompaa muuttaa joka kerran käynnistäessä asetuksia kuin keksiä mistä mokkulan saa auki ja sim-kortin vaihdettua. Vai miten se ohje nyt menikään...

Kukapa nyt malttaisikaan jotain mokkulaa rassata, kun alppiruusutkin kukkivat parhaimmillaan. Tämä punainen lajike on yksi kauneimmista.

Kukista metsään, kesäinen luonto kasvattaa kätköissään monenlaista. Kellonaika on oikein, päiväyskin kun tulkitsee vähän luovemmin.

 

Nyt täytyisi ehtiä päväunille, ja sitten tutkimaan miten rikkaruohojen keskeltä pelastaisi porkkanan taimet. Onneksi sentään satoi, ja palattiin normaaleihin kesäkuun keleihin.

Vaikka oli se helleviikkokin oikeastaan aika mukava. Ei tarvinnut mättää yhtään mottia polttopuita!