Moni kokee joulun valmistelut stressaaviksi, minä taas nautin niistä. Tai oikeastaan nautin tunteesta jonka puhdas lattiakaivo tai järjestetty kaappi antaa. Tunteesta ja tiedosta että kun hommat on nyt hoidettu voi alkavan vuoden aloittaa huoletta, vapaat viettää metsässä koirien kanssa. Ainakin joku osa elämästä on järjestyksessä.

Lanttulaatikkoa tekee liki samalla vaivalla kymmenelle kuin neljälle, kalaa graavaa samoin. Arkena laistan ruuanlaitosta, jouluna nautin kun jääkaapissa on muutakin kuin juustoa. On mukava kurkistaa kaappiin kun tekee hyvää mieli, ei haittaa vaikka pipareita riittäisikin tammikuuksi tai vierasvaraksi.

En ole hyvä kuuntelija, en kyläilijä enkä aina muista merkkipäivinäkään soitella. Kaupoissa kiertelyt ja lahjaostokset jätän väliin.  Koetan ilmaista välittämiseni näin, tarjoamalla lämpimäisiä, jouluruokaa ja evästä matkaan, avoimet ovet tulla kun täällä päin ajelee.

Vaihdan puhtaat matot lattioille koska ne tuoksuvat hyviltä ja tuntuvat varpaiden alla mukavilta, en vain vieraiden takia. Koristelen kuusen koska nautin sen tuoksusta, makaan onnellisena sohvalla sitä katsellen. Kutsun suvun tänne koska pidän siitä ettei jouluna tarvitse lähteä ajelemaan minnekkään, hautausmaakin on ihan vieressä.

Otan aattona kahvin kanssa konjakkia, vähän niinkuin palkaksi kaikesta touhusta ja tohinasta. Suklaata päälle, onhan tässä energiaa kulunut.

Eli älkää siis huolehtiko oi jouluvieraani, aivan itsekkäällä mielellä olen liikkeellä. Olkaa siis lämpimästi tervetulleita, ruokaa riittää varmasti!