Äijähän se taas muutamalla rivillä kuvasi osuvasti nykynaisen parisuhdetta, sanoista tekoihin turhia tunteilematta.

Saipa myös minut miettimään millä sävyllä isännästä ja elämästämme kirjoittelen. Kotivideoihin tai parisuhdeoppiin ei meidän touhuistamme ole, mutta ei ole kyllä tylsää tai harmaata päivääkään.

Eilen aamusta isäntä heilutteli mainoslappua , vaatekaupoille menossa, metsästysvaatteita mutta vaatteita kuitenkin.Koska tapahtuu kerran kymmeneen vuoteen niin uikkarit kassiin ja äkkiä kyytimään. Koko reissun mietin kuinka esittää järvikäynnin tarpeellisuus, toinen ei osaa uida eikä ymmärrä sen iloa ensinkään.

Vaan totesipa että tottakai, 40 vuotta viime käynnistä. Muita ei rannalla ollut vaikka vesi sopivimmillaan. Täällä kummasti eletään kalenterin mukaan, ei sään. Elokuussa hankitaan syysvaatteita, krysanteemeja ja lopetetaan uimakausi.

Istui tyynenä ja odotti koiran kanssa että pulikoin tarpeeksi, ei nauranut edes perhosuintityylille.

Toinen syy tietysti on se että säästämällä reinot voin perustella myös vanhat avokkaat ja tuulipuvut, trikoista puhumattakaan. Sitäpaitsi saatiin aikoinaan pukea barbeja tarpeeksi, Keniä myös.

Kolmanneksi suklaalevy ilmestyy työviikolla aina sopivasti kiireisen yön varalle, joskus toinenkin.

Neljänneksi on oppinut että kun asiat on kerran riidelty, niihin ei tarvitse palata huomenna eikä ensi viikolla. Aikanaan oppi myös että parempi rasvata oven saranat kuin pelästyä pauketta. Toki jyrkkä ja mutkainen ylämäki pihasta pois varsinkin talvisin opetti ettei kovin suuttuneena kannata lähteä, meni aikansa oppia konstit nousta jäistä mäkeä.

Viidenneksi vaikka yleensä joudun ainakin yrittämään joka hommaa, on valmis aina auttamaan, myös vieraita ihmisiä.

Kuudenneksi seuraa tyynenä kun syön kesäkurpitsayrttimössöjä, karpalopuuroa ja purjokeittoa, vannoutunut läskin ja lihapullan ystävä. Muodon vuoksi jupisee kasvissyöjistä kavereilleen, salaa maistaa itsekkin.

Seitsemänneksi, juu, tiedän, siskoja puistattaa tämä kohta, silti. Laulaa nuotilleen "villissee miut, villessee miut jne." myös silloin kun peilin mukaan siihen ei ole mitään syytä.

Kahdeksatta en mieti koska ajotyylissäni oli niin paljon huomautettavaa, ja kumpikohan sentään enemmän on sitä järvitien kalliopätkää sompaillut!

152530.jpg

Pojat on aina poikia.