163953.jpg

Monen on hyvä olla kaupungin vilinässä, kaikkien ei. Siellä tuntuu kuin happi loppuisi, ääntä olisi liikaa. Ennen haaveiltiin eläkepäivistä aivan korvessa, nyt ehkä nämäkin maisemat riittäisivät. 

Joku saa tyydytyksen kulttuurista, me täällä metsästä. Ehkä metsällä käynti olisi osuvampi sana kuin metsästys, useammin on ämpäri kuin ase koiran lisäksi mukana. Tänä syksynä tosin sitäkään ei tarvita, sieniä tai marjoja ei näy missään.

Riittää kun seuraa koiran riemua sen saadessa vapaana seurata viettejään ja vaistojaan, riittää kun joskus tiellä pomppii jänis vastaan tai rinteessä hirvilehmä paimentaa vasaansa.

Metsä myös rauhoittaa, tuulen humina, valon leikki oksistossa, lähestyvän ajon odotus. Pari tuntia paikallaan, koiraa odottaen, tyhjentää kaikki turhat ajatukset ja huolet mielestä.

168265.jpg 

Kasvimaalta löytyi tänäkin aamuna herkkuja yli oman tarpeen. Tytär grillasi keltaisen kesäkurpitsan viipaleita, kannattaa kokeilla.

163955.jpg

Pennut kaivoivat apuna perunoita, niillä on vauhtia aamuviidestä alkaen. Tänään laitettiin pannat kaulaan, hihnassa kulkemista harjoitellaan seuraavaksi.

Näyttää siltä että kaikki kolme jäävät talveksi kotiin, vaikka suku on Suomen ja Ruotsin huippua ei kauppa enää näin syksystä tunnu käyvän. Mahtuuhan noita, entisten lisäksi.

155445.jpg