Heräsin eilisiltä päiväunilta sitkeään ovikellon pimputukseen. Aamulla töistä tullessani laskin ettei lähtöön ja heräämiskahveihin puolta tuntia enempää tarvitse varata, Sisko2 minut tuntien tuli ajoissa. Ehdittiin siis  selvittää sekä töpselijutut että uusimmat siementilaukset. Kylvöaika alkaa aivan kohta. Se töpseli taas, no, niitähän ihan totta on erikokoisia?! Kuuluu sarjaamme pientä nahinaa, jollei asiasta niin sitten keksitään. Isännän kanssa siis.

Lähdettiin naapuripitäjään kummipojan vanhojen tansseja katsomaan. Nauratti, liikutti, ihastutti. Näki että tansseja oli harjoiteltu ajan kanssa, pukuihin ja kampauksiin satsattu. Liikunta ja hikoilu ovat kummipojan mielestä yleensä melko turhanaikaisia puuhia joten eläytyminen tanssiin ja sen rytmiin löi meidät suorastaan ällikällä. Pokkaa kyllä näytti vaativan kun sukua filmasi ja taputti etupenkin täydeltä.
Esityksestä täysi kymppi! Yleisön käytösnumerosta en ole ihan varma.

Töihin ehdin nippa ja nappa. Ulko-ovella vaihdoin avainta ja tiirasin lukkoa useaan kertaan ennenkuin uskoin ja vaihdoin sisäänkäyntiä. Raportilla istui pari vakavaa hoitajaa, lukot oli todella jouduttu illalla vaihtamaan.
Olkoon asenteellista, ennakkoluuloista tai mitä tahansa niin tällä kertaa hoitaja oli onneksi seurannut pihan tapahtumia nähdessään Volvosta nousevat helmat. Pariskunta ehti silti jo yhden asukkaan huoneeseen, kuski napata ulko-ovesta avaimet mukaansa.
Päivisin parempikuntoiset lenkkeilevät pihalla, käyvät tupakalla ja vievät roskia, siksi avaimet ovessa yleensä ovat. Saa vapaammin tulla ja mennä.
Lukkosepän mukaan tämä on seutukunnan uusin villitys, töitä on riittänyt mukavasti. Onneksi suostui ylitöihin

Eli tässä nyt kynä ja puhelin valmiina yönseudut odotellaan josko joku käy avainta vielä sovittelemassa.
Poliisien mukaan hyvin todennäköisesti käy.

Tytär selvisi onnellisesti Lontoon matkaltaan kotiin. Kielsin kertomasta tarkkaa lähtöpäivää, vasta kun on turvallisesti kotona saa ilmoitella.
Aika järjetöntä, viimeaikaisten uutisten valossa, ajatella että vain kaukana, matkoilla, voisi tapahtua jotain pahaa.

Me pojan kanssa inhosimme matkailua, tytär nauttii meidänkin edestämme.
Lontoossa kevät oli kuulemma jo pitkällä, puutarhat upeita eikä hintatasokaan huimannut.

Yöllä töissä kuuntelin tuulen huminaa.
Kaikki hyvin.
Ainakin tänä aamuna.