1277397208_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kylläpä on kaunis tämä kesäinen maamme! Näin ajattelin tyttären luona järviseudulla, ajomatkoilla maisemien vilahdellessa ohi, ja puutarhakierroksella kotiin palattuani. Toki oli ihan pakko reissulla puolisalaa myös ihailla vieraita pihojakin, ihanan kekseliäitä ja hienoja istutuksia oli monessa paikassa.

Tyttären kanssa teimme pitkän järvikierroksen, mylläsimme pihaa ja pesimme mattoja. Annoimme murrenäytteen joka kuulemma heti paljasti synnyinseudun, talsimme keskiyöllä maantien laitaa ja ostelimme vaatteiden sijaan juuriharjoja ja ikkunaliinoja.

Ja tietenkin istutimme paljon kukkia ja kantelimme sitten ruukkuja edestakaisin. Taitaa olla sukuvika, sekin.

Täydellisen reissun kruunasi tieto että saisin sittenkin pitää ylityöt heti vapaina. Mistä kiittivät sekä koirat, isäntä että kasvimaa. Olivat jo kovasti ikävissään, ja vesiheinäkin liki vallannut sipulimaan.

Pionikin kukkii ihan kohta, mustikat sinertävät jo pikkuisen, ja rastaat ovat siirtyneet toiveikkaina partioimaan marjapensaisiin. Ensimmäiset uudet perunat kaivetaan pyhinä kattilaan, salaattia ja yrttejä kasvimaalta onkin syöty jo jonkin aikaa. Isäntä virittelee niittokonetta heinätöihin ja minä lepotuolia pihalle.

Näin syksyihmisestäkin tämä kesän alku on ollut hienoa aikaa.

Juhannusyöt kuluvat töissä, mutta mikäs valoisia öitä on valvoessa. Oikein nautinnollista Juhannusta kaikille, missä sen sitten vietättekään!

 

.

1277397229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e