Vapailla tulee luettua lehdet tarkemmin. Välillä tuntuu ettei kannattaisi. Vastikään selvisi ettei lähihistoriaa enää opeteta lukioissa eikä lama-ajasta luennoida tuleville taloustietäjille ollenkaan. Ja nyt sitten, käsite korko on tutkitusti puolelle nuorisosta aivan outo. Jos lehteä (Helsingin Sanomat) on uskominen niin ei paljon häävimpi ole tietämyksen taso aikuisillakaan.

Prosentit sen sijaan ovat hallussa eduskunnalla. Talon oma viini saatiin viimein valittua, ei kuulemma ollut mikään helppo tehtävä. Tilauskin tehtiin ihan hyvässä yhteishengessä. Kukaan ei ollut vain muistanut opastaa millainen systeemi maahantuonnin kanssa täällä vallitsee. Kuka lie lait säätänyt. Toiveikkaita kuitenkin ollaan, kunhan saadaan välikysymykset ja häirintäsyytteet hoideltua päästään varmaan jo maistelemaan.

Minä kovasti haluaisin kuulla millaisia asioita sitten nykyisin tarvitsisi tietää, opetella ja omaksua, noilla vanhoilla kun ei niin kovin tunnu enää arvoa olevan.

Toisaalta, ehkä se vain kuuluu ikääntymiseen, kaikenlainen ihmettely ja kummailu. Kun näitä nykyisiä teknisiä systeemejä ja sanastoja ei hallitse eikä ymmärrä  voi sentään todeta ettei turhaan nenä jäässä kouluun hiihdetty, korkolasku siellä ainakin käytiin läpi.