Joulun työvuorojen jälkeen olen vain nauttinut hiljaisuudesta ja metsän rauhasta, toki myös ruuasta ja kirjapinosta. Unohtanut kellot ja tietokoneen, pakannut eväitä reppuun ja nauttinut ne mukavassa seurassa koirien touhutessa omiaan.

Lunta oli juuri sopivasti valaisemaan maisemaa, liikkuminen kävi helposti. 

2184871.jpg

Arki alkoi tänään, yövuorot samoin. Aamulla selasin lehdestä ale-mainoksia, mietin mitä tarvitsisin. Parit ehjät kengät; toisaalta vanhoissa olevat reiät ja hampaan jäljet ovat niin pieniä etteivät ne yleensä haittaa. Uuden puseron; no, oikeastaan käytän vain paria pinon päällimmäisistä nytkin. Talvitakin; senhän saa nopeasti tilattua samasta paikasta kuin metsävaatteetkin jos vanhassa alkaa palella.

Onneksi päädyin tähän lopputulokseen jo ennen päiväpostin tuloa. Jos markka-aikaan joku olisi kertonut että tämän kokoisen huushollin parin kuukauden sähkölasku on tonnin verran en millään olisi uskonut. Enkä edes pidä huonelämpöä kuin parissakympissä. Miten ihmeessä parinsadan neliön lukaalin lämmityksen enää tavallisilla palkoilla maksaa?

Joulu oli hiljainen ja haikea, arjen uutiset taas täynnä lamaa ja sotaa. Kaikesta huolimatta uskon että elämässä on myös valoa ja iloa. Kauniita auringon nousun hetkiä ja valoisaa vuoden vaihdetta kaikille!

2184873.jpg