Laiska töillään kehuu mutta hyvä mieli kun saatiin ennen sadetta peruna maahan ja pusikko raivattua.

Luonto järjesti ennen nämä monimuotoisuudet, suojavyöhykkeet ja kosteikot ilman tukia ja oppaita, pellon keskelle kivikon ja lähteen mihin raivaajien puhti loppui. Mukava se on keväisin teerien kujerrusta kuunnella.

Ulkohommat eivät työltä tunnukkaan, ehkä jo tehdessään tietää että valmista tulee kerralla, sama työ ei toistu päivästä toiseen. Tai sitten ihmisen on hyvä olla saappaat jalassa ja hiki selässä, ulkoilmassa.

Lordista ja euroviisuista puhuvat kaikki, kaupan kassallakin pari vanhaa pappaa pohti että kyllä ne nyt parempia ovat kuin vähäpukeiset, nälkiintyneen näköiset ruipelot, vai mitä tanssityttöjä lienevätkään. Tiedä sitten kantaa jos tytöillä olisi ollut muotoja enemmän. Mutta ollaanko kuitenkin niin metsäläiskansaa että peikot ja möröt edustavat meitä paremmin kuin viimeisen päälle stailattu ja hiottu esiintyjä, yllättävää vain miten nopeasti Lordi muuttui vanhempienkin suosikiksi. Tai sitten kuvitellaan vain tietävämme miten vanhat ajattelevat.

Muistan itse eron jälkeen miten yhtä vanhaa sukulaistätiä, miehen puolelta, yritin kiertää, kummeksuntaa kun tuli jo tarpeeksi monelta taholta. Kerran sai kiilattua rollaattorin kanssa tien sivuun, oli hyvin tohkeissaan kun olisi vuokra-asuntoa tarjonnut jos olisi ajoissa aikeet tiennyt. Pahoitteli kovasti kun ehdin jo muuttaa, kahville kutsui. Olin pitkään ällistynyt.

Toinen vanha sukulaistäti ilmoittaa joka kerran tavatessa miten fiksuja nykynaiset ovat kun osaavat elää yksin, voihan noita miehiä tapailla muutenkin kuin saman katon alla asumalla.

Eläkkeellä ovat naapuritkin, tai jäämässä ainakin. Olin asunut pari kuukautta kun naapuri piti syntymäpäiviään, 68 tuli mittariin. Vitkutin lähtöä ja mietin miten juhlista selvitä. Saapuessani oli pöytä koreana, toinen pullo viiniä menossa ja keskusteltiin juuri mikä olut saunan jälkeen on parasta. Ihan outoja merkkejä luettelivat. Oli hauskimmat bileet aikoihin, onneksi kotimatka oli lyhyt.

Tietysti seuraavat mitä talossa tapahtuu, aikaa kun on. Mutta on siitä hyötyäkin, pyörä kun varastettiin niin tiesivät heti kertoa kuka vei. Ei muuta kuin pankin ja Alkon kautta kierros perässä, johan vesitornin takaa löytyi. 

Joskus huvittaa tietysti kuunnella, pienet ympyrät ja pienet murheet. Naapuritalon mummut kinastelivat kenenkä tippeen alle taloyhtiön suurin saavi laitetaan, meillä vain milloin kuun kierron mukaan on sopivin aika leikata ruoho.

Tänään muistin taas yhden hyvän syyn lisää asua yksin. Voi syödä yrttimunakasta, juoda viiniä ja lukea samalla lehteä, ihan koska huvittaa. Joskus on vaaittava valintojaan.