Meni vuosia että urheilun seuraaminen jäi mäkihyppyyn, siinä vähemmän käy dopingkäryjä tai selitellään miten karsinnat ja kisat nyt vain sattuivat väärään kellonaikaan tai oudolle alustalle. Vaan jotenkin salaa on yleisurheilukin alkanut viehättää, moukarimiehistä se oikeastaan lähti.

Ne ovat virkistävästi kaiken maailman misterpoikien ja stailaajaihmeiden sijaan kunnon raavaita miehiä, aikuiseen makuun sopivia. Päättäväinen ilme, ainakin takaapäin treenattu kroppa sekä aidosti näkyvät tunteet. Varsinkin se japanilainen, ja Etelä-Afrikan edustaja. Joiden puuttuminen tietysti hieman vei katselunautinto.

Tunnustan myös että onnistuin eilen illalla polttamaan pohjaan kurkkusalaatin liemen koska oli aivan pakko seurata kuinka Keskisalon viimeinen kierros kulki. Ei sen puoleen, tänään maistellessa ei kukaan huomannut että liemi oli tavallista ruskeampaa, ehkä tänä kesänä sipuli on vahvempaa.

Itsetyytyväisenä pohdin kesän matkojani lukiessani Erkin mietteitä suvun reissuhaluista, sentään päivä Helsingissä ja toinen Lahdessa, kaksi kertaa kaupoilla lähikaupungissa. Moneen kesään verrattuna suorastaan melkoista menoa. Vaan eikös mokoma jättänyt jotain hiertämään, alkuviikko vapaata, marjat poimittu ja kasvit hoidettu, puinnitkaan vielä alkamassa. Sisko2 kuulosti onneksi sen verran järkyttyneeltä kun kyselin alkuviikon majoitusta, taitaa työn alkamisessa loman jälkeen olla vastusta tarpeeksi, että taidan mennä vain uimaan.