Jos menikin juhannusaatto mukavissa merkeissä niin seuraavana päivänä hikoilutti ja tärisytti. Levottomina kuljettiin isännän kanssa ympäri huushollia ja mietittiin että kaupat aukeavat vasta sunnuntaina. Miten ihmeessä sinne asti selvitään?

Erehdyin mainitsemaan kesken perunan syönnin että siskolta saisi kyllä, kunhan vain itse hakisi. Lautasetkin jäivät pöytään, niin kiire isännälle tuli.

Eihän me tietenkään yhdellä käynnillä saatu tarpeeksi tavaraa, oli pakko soittaa vielä toisellekkin siskolle. Nauroi kun houkuttelin käymään raparperipiirakalla ja kukkien taimilla, vasta kummitytön tapaaminen oli tarpeeksi hyvä syy tulla tänne asti.

On meillä varmaan ollut ennen tietokonettakin jotain harrastuksia, ei vain siihen hätään tullut mieleen. Isäntä vähän mökötti kun erehdyin siskonmiehelle sanomaan että ihan perhesovun vuoksi me sitä uutta näyttöä lähdettiin hakemaan. Niinkuin meillä muka riideltäisiin!

Unohti että kyllä, mykistyneen tietokoneen takia kaukosäätimestä, sohvasta ja siitä kumpi on parempi mölkyn pelaaja.

Noin muutaman esimerkin mainitakseni.

Tiedä sitten millaisia laskuja perässä seuraa, mutta meillä on nyt siskolta lainana miniläppäri ynnä nettitikku, ja kiitos vävyn, jollain lailla monista osista koottu silloin tällöin toimiva pöytäkone.

Sillä yksi erittäin oleellinen osa kuulemma puuttui, eikä sitä sunnuntaina siihen hätään mistään saatu.

Tänään saisi, vaan asentajat häipyivät kaupunkiin varmempien ansioiden perään. Eikä siellä varmaan edes kysellä niin paljon, niin tyhmiä, eikä touhoteta selän takana niinkuin täällä.

Toki pyhinä muutakin tehtiin kuin surtiin hajonnutta konetta, me tyttären kanssa ainakin. Takapiha on kukkia täynnä, viimeiset taimet istutettiin vanhaan hiiligrilliin kun ruukut loppuivat. Samettiruusut näyttävät siinä ihan mukavilta.

Jollei tytär muuta olekkaan minulta perinyt niin rakkauden kukkiin ja metsään, ennakkoluulottoman mielen ja taipumuksen eksyä aina poluilta sivuun. Niinhän me taas koirien kanssa iltalenkillä rämmimme läpi muutaman pusikon ja kivisen rinteen, lupiinipuskien ja kuraojan. 

Onneksi yöt ovat valoisia eikä vettäkään satanut paria pientä kuuroa enempää.

Jahka koneet taas pelaavat - ja saan ängettyä isännän muualle - tulen kurkistamaan miten teillä muilla on juhannus sujunut.

Aurinkoista viikon alkua!