Vuoden alkajaisiksi postilaatikossa oli pieni paketti. Paketista löytyi näyte, annospussi höyrytettyä italialaista häränpataa. Koirille.  Jos tämä tuote käy kaupaksi lienee turhaa huolehtia mistään lamasta tai laskukaudesta.

Samaan aikaan uutisissa kerrotaan miten Gazassa perheet värjöttelevät raunioissa ilman ruokaa ja vettä.

Me äidin kanssa hyppäsimme Sisko2.n kyytiin, tuumimme että kai se kuitenkin oma osuus tästä kansantalouden ylläpidosta on hoidettava. Onnistui lähikaupungissa hämmästyttävän helposti ja nopeasti. Tosin yhdessä vaiheessa Sisko2 onneksi luki meille hintoja ja tuoteselosteita, tiedä mitä muuten olisi rasvaosastolta ostettu. 

Äiti myös kuulee vähän huonosti joten lähdin mukaan keittiökalustemyymälään, tulevan putkiremontin takia myös hänen keittiönsä menee uusiksi. Äiti on usein harmitellut miten huonosti kuulevaan suhtaudutaan kuin se olisi hänen oma vikansa, ei osata tai haluta puhua riittävän selkeästi ja kovaäänisesti.

Yllättävän vaikeaa se oli tällekin, sinänsä ihan ystävälliselle ja asialliselle myyjälle. Kun äiti kysyi mitä kääntyi myyjä aina minun puoleeni. No, kasattiin läjä esitteitä mukaan, pääsee niillä ainakin alkuun.

Jos geenit ovat osuneet yhtään samaan suuntaan kuin äidillä ja tädeillä ei tässä pitäisi olla hätäpäivää vielä vuosikymmeniin. Liki 80-kymppinen täti tarjoili maittavan lounaan, piirakat ja kahvileivät olivat tietysti itsetehtyjä.

Kyllä karjalainen suku osaakin olla rateva!

Tutkin uuden kaupunkimme nettisivuja, lupasin ilmoittaa äidin kansalaisopiston kevätlukukaudelle. Entiset kuntamme sivut oli tehnyt paikallinen nuorimies joka toimi kunnan atk-tukihenkilönä. Värikkäät, selkeät ja toimivat. Nämä nykyiset on teetetty huomattavasti kalliimmalla ja isommalla firmalla. Valitettavasti käyttäjä on unohtunut jonnekkin matkan varrelle.

Josta päästäänkin näihin uusiin vuodatuksen sivuihin. Varmasti ihan toimiva systeemi. Mutta kojelauta?

Sanan hienous ei ole ihan vielä auennut minulle. Ehkä näin vanhan auton omistaja ei vain ymmärrä mitä kaikkea se nykyisin sisältää tai sanana tarkoittaa.

Esikatselu ei toiminut, toivottavasti kirjoitusvirheitä ei mahdottomasti jäänyt. Mikähän siinä onkin että ne huomaa vasta painettuaan tallenna ja julkaise.

Muuten nämä vapaat ovat sujuneet hyvin rauhallisissa merkeissä, samaan malliin koirien kanssa.