Viikon loma pitkine vapaineen hurahti sukkelaan. Ehdittiin käydä useammassakin kylä - ja marjapaikassa,  katsastaa muutama sienimetsä,  nauttia varjoisista metsälenkeistä, ja naapureiden kanssa lämpimästä kesäyöstä. Koneella kävin vain pyörähtämässä, toki mukavat kommentit (kiitos!),ja seuraamieni blogien päivitykset täytyy aina jossain välissä vilkaista.

Toivottavasti tämä kolmen viikon työrupeamakin vilahtaa yhtä nopeasti, vapaat ovat nyt muiden lomaillessa aika vähissä. No, pakastin alkaakin olla laitoja myöten täynnä, ämpäri joutaa hetkeksi komeroon. Ymmärrän hyvin millaisia huolia varakkailla on, minäkin käy aamuin illoin tutkimassa pakastimen lämpömittaria ja kuuntelemassa hurinaa.

Kasvimaa on ihan villiintynyt jäätyään vaille valvontaa, mutta ehkäpä sieltäkin vielä jotain löytyy. Isännän pellon laidassa olevaa olen kitkenyt useammin, naapurin isäntä käy joka kesä vertailemassa kumman kurkut ja pavut kasvavat komeammin. Ja laskemassa kummalla on useampaa sorttia.

Ei se mitään, halvempaahan se on kuin kalustovajan läpikäyminen. Ja paljon lystimpää, oikeastaan.

 

Samettiruusuja kasvaa ympäri pihaa, kylvin useampaa lajiketta ja niistä tuli taimia yli odotusten. Kukaan ei päässyt meiltä ottamatta muutamaa taimipurkkia mukaansa, harmi vain että vieraita kävi alkukesästä niin vähän.

Tämä pienikukkainen näytti ihan surkealta taimina, ja istutusvaiheessa harmittikin kun tuli mokomaa kokeiltua. Äkkiä se kuitenkin innostui kasvuun, ja nyt se ilahduttaa toivottavasti muitakin tiellä liikkuvia.

Muitakin yllätyksiä pihalta löytyy. Kevään puutarhamessuilta ostin kassillisen sipuleita, halusin vain punaisia ja vahvan oransseja kukkia. Itse valikoin osan, osan myyjä - ja kaikkien laatikoiden kupeessa oli värikuvat kukista.

Tämmöisiä tulee kaikista liljoista. Daaliat on kasvatettu siemenistä, viime kesän kukinta jäi vaatimattomaksi, nyt ne ovat paljon muhkeampia.

Ja tässä lisää niitä hehkuvan punaisina ostettuja.

Onkohan meillä maaperässä jotain outoa? Tuo tyhjä kohta ei johdu maaperästä, juhannuksesta asti ollaan nautittu perunoista jotka päätyvät suoraan maasta kattilaan. Maku on jotain ihan muuta kuin kaupan muovipussista kaivetuista.

Kalenteri ainakin näyttää oudolta, se täyttyy koko ajan lisää. Tästä vuodesta näyttääkin tulevan varsinainen sukujuhlien vuosi.

Ja korkokenkätreenikin on vielä alkutekijöissään. Kummallista miten muutama vuosi saappaissa ja sandaaleissa saa täysin unohtamaan oikean askelluksen.

Ei se mitään, kyllä niitä sadepäiviäkin varmaan vielä tulee.

Oikein mukavaa ja leppoisaa elokuun alkua kaikille!