Taasko sie olet tilannut tuommoisen puutarhalehden, eikö niitä vanhoja ole jo kaikki nurkat täynnä?

Vain mies voi kysyä jotain noin hölmöä.

Näissä kuule esitellään aina kaikki uutuudet, ja annetaan muutenkin paljon hyviä kasvatusvinkkejä. Ja  näistä saa vaikka mitä ideoita kukkapenkkeihinkin, sen alapihankin voisi pistää kokonaan uuteen järjestykseen. Niin ja tuonne omaan pihaan, sen uuden kasvihuoneen viereen, siihen tulee toinen kasvimaa. Kato tämmösiä kukkasia, ja papuja ja kurpitsaa nyt ainakin.

Jaa. Kitkemisaikaan sitten kiroillaan kun selkä on jumissa ja itikan pistoja raavitaan yökaudet. Entäs jos sataa koko kesän? Tai on niin kuivaa että loppuu taas kaivosta vesi? Ja mihinkäs ne entiset pavut sieltä pakastimesta pannaan?

Vain mies voi olla noin ymmärtämätön. Puutarhassa näyttää ehkä kerran kymmenessä vuodessa vähän sinnepäin kuin lehtien kuvissa ja kasviesittelyissä, mutta sitä kannattaa aina tavoitella. Samoin kun kunnon papusatoa. 

Ostin muuten uuden uimapuvun, eikös ole hieno?

Missäs meinaat käyttää? Eihän täällä ole vettä lähimaillakaan, siskos mökilläkin käyt vain kerran kesässä.

Vain mies voi olla noin huonomuistinen. Ei juolahtanut mieleesi että tyttären uutta kotia vastapäätä on järvi? Niin ja tänä kesänä meinataan kiertää kaikki sen paikkakunnan nähtävyydet läpi, viime kesä kun meni niissä muuttohommissa.

Jaa. Sanoit kyllä että sateella ette kehdanneet lähteä ja kun aurinko paistoi niin istuitte pihalla. Nokan alla siiderit tietysti. Taisit vielä kehua että vahtasitte niitä naapurin isäntiä jotka oli heinätöissä siinä lähipellolla.

Vain mies voi käsittää noin väärin mitä siinä vahdittiin. Se uusi, iso paalain oli todella vaikuttavan tehokas. Ja komea. Ja niin miellyttävä muutenkin.

Juu ja kummitätiäkin täytyy ehdottomasti käydä tapaamassa. Suunniteltiin siskojen kanssa että voitaisiin tehdä myös vähän pitempi kesäretki niihin isän lapsuusmaisemiin, tiedä vaikka näkyisi vielä jotain tuttuja paikkojakin.

Siskojen? Miten mie muistelen että viime reissun jälkeen vannoit ettet enää ikinä lähde niiden kanssa mihinkään. Että niitä joutuu aina odottamaan, että niiden syöminen kestää ja kestää  tai ne haluavat pysähdellä jatkuvasti tai ....

Vain mies luulee että nuo ovat jotenkin oleellisia juttuja. Noinhan se on aina mennyt, mehän ollaan kaikki vähän erilaisia ja erirytmisiä. Se nyt vaan on semmoista.

Vai niin. No entäs se nukkuminen, kun aina valitat ettet osaa nukkua kuin omassa sängyssä?

Vain mies kuvittelee että reissuille lähdetään nukkumaan! Joutaa sitä kotona nukkua sitten senkin edestä.

Ja missähän välissä tuo kaikki tapahtuu?

Vain mies kysyy tuollaista! Lomalla tietysti.

Jaa, eikös rouvan loma ala vasta lokakuun puolivälissä, niinkuin on aina tähänkin asti alkanut?

Hei haloo, sie olet kyllä varsinainen ilonpilaaja! Saa kai sitä ihminen kesän vietosta haaveilla. Ja minkäs takia muuten luulet että sen loman haluan aina vasta lokakuulle?