Pitkät vapaat ja lomaviikko päälle, tuntuu että todella tarpeeseen tulevatkin. Suunnittelin sitä sun tätä, no, löysinkin viimein silitettävien kasan pohjan.

Kunnon yöunet ainakin kuuluivat ykköstoiveisiin.Koirat ovat vain niin haltioissaan saadessaan emännän taas paikalle myös yöaikaan että parin tunnin välein joku nuolee poskesta ja tuijottaa palvovin ilmein, varmistaa kai että tallella on ja pysyy. Eipä sitä ihailua enää tosin muualta ihmeemmin tulekkaan, joten arvostaa tätäkin täytyy.

Mitäs muuta? Vattuja, kanttarelleja ja koirien pesua. Viikonloppuna jahdataan taas harmaalle sitä puuttuvaa serttiä ja mäyräkoira-urokselle edes jotain tulosta.

Toinen meistä vakiyököistä palasi lomiltaan ja soitteli tilinauhan nähtyään. Kuten syksyllä kerroin oli tilitoimisto laskenut lomapalkkani väärin. Käydessäni siellä väittivät tiukasti että on vuosien kokemuksella laskettu ja ihan varmasti oikein. No, tulivathan ne puuttuvat eurot sitten, helmikuussa.

Kehoitin olemaan tiukkana ja topakkana, kyllä ne lisät loma-ajan palkkaankin kuuluvat. Ja kai siellä nyt jotain oli opittu?

Vielä mitä. Selvisi että kaikkien palkat oli väärin laskettu, satasia puuttui jokaiselta. Kaikkien muiden lomat kun on jo pidetty.

Olemmeko me naiset todella näin huonosti perillä pykälistä, palkoista ja oikeuksista? Vai eikö kehdata kysyä keltään tai ruveta tiukkaamaan niistä ja kyselemään hankalan maineen pelossa?

Tai sitten yksinkertaisesti vain me yöhoitajat olemme jokaisen euron tarpeessa ja kuvittelemme ne ansainneemme.

Tänään pyörähdimme Sisko2.n kanssa äidin herkkupöydässä. Yhtälailla kuin on haikeaa katsella lasten kasvua on kuunnella mitä ikä tuo vanhemmille tullessaan. Tai miten vanheneminen kai meitä jokaista vähän pelottaa vaikkei rypyistä ja kiloista piittaisikaan.

Illalla on hirvikoirakokeiden koulutustilaisuus, sinne lupasin kahvit järjestää. Maja alkaa olla kunnossa, ajo-ohjeista en ole aivan varma. Niitä olen nimittäin soittajille jaellut.

Miten saattaakin olla niin vaikeaa selittää yksinkertaisesti että oikealle, oikealle ja taas kerran oikealle? Tuttu tie, kilometrejä risteyksestä tuota, öö, kaksi nyt ainakin. Samalla piirtää kädellä karttaa ja huitoo suuntaa, että siitä kurvista ensin ja sitten mäestä ja sitten tuota ei vielä siitä keinun kohdalta eikä vielä kiven jälkeenkään.

Eli jos pullaa jää paljon eivät kaikki 50 ole sitten osanneet paikalle. Tai kai niitä nyt muitakin esteitä ihmisille tulee?