Viimeinen yövuoro takana, vapaat ja viikko lomaa edessä. Olikin yllättävän kiirus ja työntäyteinen jakso. Ne joita ei meidän parisuhdekiemuramme kiinnosta voivatkin sitten lopettaa tähän.

Huomenaamulla on viimein tarkoitus lähteä tyttären uutta kotia katsomaan, vasta nyt saatiin vapaat sattumaan samoille päiville. Ja sisko2 kyytimään vähän isommalla autolla, viemistä on kertynyt takapaksia enemmän.

Noukin aamupäivällä mustikoita vietäväksi, samalla miettien perjantain metsästysseurakokousta sekä sinne lupaamaani juhlakahvitusta. Paperit ovat suunnilleen valmiina, kahvitus vielä mietinnän alla sillä majalle ei tule vettä eikä sähköäkään kuin agregaatista.

Isäntä pyörähti katsomassa, huikkasi lähtiessään että oli luvannut samalle majalle yhteen koulutukseen lauantaiksi kahvit. 40 henkeä, ja ehkä jokunen mattimyöhänen. Tai siis tietysti luvannut että minä ne kahvit hoidan.

No, onneksi oli puhelin mukana, ja siskolla lisää keittimiä.

Pakattiin saunapuita tyttärelle. Eipä niitä täältä asti vietäisi ellei olisi muutenkin pakettiautoonn tarvetta, nyt menevät kuivat puut mukavasti samalla. Ajattelin että kun ovat kotona valmiina ei tarvitse aamulla mistään koukkia ylimääräisiä mutkia.

Jäin matkalle koirien kanssa, vannotin että puut täytyy jättää takapihalle eikä missään nimessä kenenkään autokatokseen. Etsin sitten yöksi niille pressun päälle.

Ja missä ne puut olivatkaan? Kaikkein tarkimman muorin katoksessa tietenkin.

Ette ehkä usko mutta halutessani olen aika riski nainen. Kannoin ne laatikot takapihalleni ja kunnon urheilijoiden tapaan äänekkäästi itseäni kannustaen. Tai jotain sinnepäin.

Sitten putsasin isännän aamulla keräämät vatut hilloa varten. Toinen vahti järkyttyneenä vieressä - tutkien jokaisen poisheitetyn tyyliin että mikäs vika tässä nyt muka on? Tai tässä? Ei sen kummempaa kuin että minä tutkin ne lukulasit päässä, isäntä poimi ne ilman.

Sen jälkeen alkoi selvitys mitä meidän pitää ottaa huomioon reissuun lähtiessä. Että kai me nyt varmasti tiedämme mitä siihen autoonkin tankataan ja mistä! Kun yhdelle kaverillekkin kävi niin, ja toiselle taas meinasi käydä näin jne.

Sanoin että kuuleppas, sinä valistat nyt ihmistä joka työkseen myi bensaa vuosia, ja toista joka on ajanut erilaisia firman autoja jo aika kauan.

Nyt mököttää isäntä, nyt mököttävät koirat.

Ensin mainittu onneksi kutsuttiin koiranpentua katsomaan, jälkimmäiset eivät ymmärrä miksi tehtiin niin lyhyt lenkki eikä edes maata sohvalla kuten tavallista sen jälkeen.

Ja minä sitten, minä järkevänä ja aikuisena ihmisenä olin jo tarttumassa kauppakassiin kunnes katsoin peiliin. Tukka pitäisi ainakin pestä, ja mustikkatahrat naamasta. Sekä hyttysmyrkyn ja hien hajut nahkasta.

Soitin siis siskolle ja kysyin että mitäs olikaan puhetta niiden mustikoiden maksusta, onkos se siskonpoika ajelemassa kylille päin?

Ei muuten mutta loman alkajaisiksi ja puhdin keräämiseksi yksi kylmä olut olisi juuri nyt poikaa. Se hillo kun kiehahti vähän yli.