Luin Hesarista kiehtovan uutisen. Japanissa on kehitetty poliisin avuksi tämmöinen peli.

Pelin ideahan on hedelmäpelin malliin saada riviin kolme samaa kuvaa, tässä tapauksessa roistojen naamoja. Sitten saa tietoiskun kuvan rikollisesta, ohjeet miten havainnoista voi ilmoittaa poliisille ja vielä tietoa mahdollisesta palkkiostakin.

Japanilaiset ovat tietenkin hakeneet pelille patenttia. Vaan eiköhän täältä kotomaastammekin löytyisi luovuutta riittämiin kehittää oma versio avuksi säästökuurin kynsiin joutuneelle poliisikunnallemme. Ohjeeksi tietysti K-15, Rayn malliin. Nämä liivijengiläiset ja lomalta palaamatta jättäneet kun saattaisivat pelästyttää herkimmät lapset ja nuoret, me aikuisethan olemme jo karaistuneet uutisten myötä yhteen jos toiseenkin näkyyn.  

Ja kukapa kieltäisi soveltamasta ajatusta myös aivan paikkakuntakohtaisesti? Pahimpien kaahareiden autojen kuvat vain pyörimään, oppisi ne joiden lähestyessä kannattaa sovinnolla hypätä penkalle eikä ainakaan suojatielle yrittää.

Viritellyt mopot mukaan tietysti, samoin paikkakunnan häiriköt ja pitkäkyntiset. Mikäpä olisi kätevämpää kuin mummojen kauppareissulla pyöräyttää näkyviin naamat joille ei ovea kannata avata eikä ainakaan vettä tarjota.

Sitten jäin miettimään. Entäpä jos pahaa aavistamatta käynnistäisi pelin ja saisikin kolme mäyräkoiran naamaa näkyviin? Kaikesta koulutuksesta ja komennoista huolimatta kun niiden järki katoaa täysin parin terrieerin ja yhden pystykorvan kohdalla. 

Mikä instanssi sen oikean häiriön tason päättäisi? Riittäisikö roskiksen potkiminen tai postilaatikon räjäyttäminen?

Toisaalta, herätys saattaisi olla melkoinen monelle vanhemmalle jos pelistä löytyisikin oman kullanmurun naama. Olkoon muru sitten minkä ikäinen tahansa.

Jaa että liian halpaa ihmisarvolle tuommoinen peli? Tätä nykymenoa kun seuraa niin eipä tässä kummoista hintaa olekkaan monella meistä. Tai arvoa.

Vaan ehkei kaikki mikä toimii idässä toimi meillä. Jos siellä ymmärretään hävetä moiseen peliin päätymistä niin täällä saattaisi jopa tuollainen julkisuus houkutella. Mitä muutakaan voisi kuvitella erehdyttyään pari kertaa television ääreen tositeeveen aikaan?