Aamulla viimein selvittyäni kotiin kaivoin ensitöikseni esiin "hokit" talvikenkiin. Piikkejä ei tietenkään kannata ottaa käyttöön ennenkuin yhden kerran kunnolla liukastelee.  Illalla satoi vettä, yöllä myrskysi ja pakasti. Tuuli oli jäädyttänyt tiet peilikirkkaaksi jääksi, suoraan vastaan puhalsi vieläkin liki myrskytuuli. Kerran yritin oikaista penkan kautta, vain todetakseni että siellä vastassa oli jään sijasta vettä. Vastaavaa keliä en koskaan muista vaikka liukasta on ennenkin toki ollut..
Yövuoro oli muutenkin jännittävä, räpsivät sähköt ja pimeässä kompastelevat mummot maustoivat sitä sopivasti.

Joku räpsäys oli tilitoimistossakin viimein käynyt. Syksyllä kävin palkanlaskijan puheilla loma-ajan palkasta kyselemässä, omien laskujeni mukaan se oli väärin laskettu.
Siellä hyvin yrmeän oloinen palkanlaskija ilmoitti että aivan turha edes tutkia, hän on niin kauan teidän palkkojanne laskenut ja aivan varmasti kaikki ajallaan oikein hoitanut että sopii poistua, heillä on tässä vähän kiire.
Nyt luki tilinauhan alareunassa, pienen pienellä präntillä, maksettu loma-ajan palkanlisät 2007, 36 pv, 1200 euroa ja rapiat päälle.

Aika tyhmää nähtävästi olla liian kiltti ja uskoa mitä sanotaan.
Hassua kyllä euroja tyytyväisempi olin tiedosta että se olin minä joka oli oikeassa , eivät ne kolme tilitoimiston naista jotka päätään pudistellen jäivät katsomaan perääni kun puhisten luovutin ylivoiman edessä.
Meni nyt sitten helmikuun budjetti kerralla uusiksi, mutta menköön.