Aamulla kiertelin lähisuolla, karpalot täytynee etsiä tänä syksynä kauempaa. Yöhalloista huolimatta kanttarelleja löytyi vielä paljon, naapurin pihalla kierrelleestä ilveksestä ei jälkeäkään.

Voi tytär ja muut edelliseen kirjoitukseen kommentoineet, kumpa totuuden tietäisitte! Viisaaksi tunnen itseni harvoin, touhutkaan sivusta seuraten tuskin aina siltä näyttävät. Kiitos kovasti kuitenkin. Ehkä on tullut niin paljon tyhmyyksiä tehtyä, vääriä valintoja ja täysin turhaa kiirettä ja komentoa pidettyä että niistä on jo viimein jotain oppinutkin.

Eilen illalla työpalaverissa en kyllä tuntenut itseäni lainkaan viisaaksi. Kolmella osastolla yhteistyö sujuu kaikin puolin hyvin, yhdellä takkuaa jatkuvasti. Toki tyypillistä naisten kesken, tehdään pienistä asioista isoja, tartutaan ohimennen heitettyihin sanoihin ja pyöritellään niiden tarkoitusta. Yleensä me yököt kuuntelemme ja nyökkäilemme, varmasti on päivä ollut raskas ja yksi sun toinen hankala. Eilen mietimme kuinka paljon töitä sen takia voi jättää yöllä tehtäväksi, missä kulkee meidän rajamme ja oikeutemme sanoa että nyt riittää.

Ehkä se on toisaalta päivävuorolaisille hyväksikin, purkaa kurjaa päivää meille. Vaitiolovelvollisuuden takia työasioita ei paljon auta kotona levitellä, tuskin edes dementikkojen kanssa harvemmin tekemisessä oleva ymmärtääkään kuinka tiukoilla pinna voi joskus pitkän päivän jälkeen olla.

Auto meni onneksi katsastuksesta läpi. Marketilla tapasin naapurin, kysyi olenko vaihdetangon nuppia ostamassa. Oli tavannut isännän paikallisella huoltoasemalla manailemassa kun semmoista ei löydy. Koira metsäreissun jälkeen oli nupin jyrsinyt palasiksi jäätyään yksin autoon isännän istuessa naapurissa kahvilla.

Yksi meidän vakiokeskusteluistamme menee näet näin : "taas olet jättänyt kaukosäätimen/ villasukat/ kauppakassin/ kynän/ sanomalehden Mimmin ulottuville. On se kumma kun niistä ei voi pitää huolta." Naapuri tämän tiesi, samoin kuin sen kuinka tyytyväisesti hymyillen voin kaupunkireissun jälkeen ojentaa uuden nupin isännälle. Eli jos näette Volvon jossa välkkyvät siniset vilkkuvalot sisällä niin meidän isäntä se vain tutkii vaihdetangon nupin toimintoja.

Kesäkurpitsan siemenistä kasvoi aivan outoja kurpitsoja, mikä tämä lieneekään, syötävä kai kuitenkin.

901924.jpg

Sillkikukista olen aina pitänyt, tänä syksynä ne kukkivat hyvin.

901926.jpg