Puutarhan kanssa taitaa olla samoin kuin remontoinnin, yhden nurkan kun kunnostaa niin toinen vieressä näyttää myös kaipaavan kohennusta. Yhteiselo ei sentään isännän kanssa aina ole pelkkää idylliä, kun toisen periaatteena on hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, toisen heti aloitettu on äkkiä valmis, täytyy työt tehdä silloin kun tuulee lähimmästä naapurista poispäin.

Traktori oli jo käynnissä kahvin vasta tippuessa, kellon säätö vielä yövuorojen jälkeen kesken. On paljon helpompaa aloittaa valvominen kuin kääntää unet yöaikaan, ensimmäiset aamut ovat aina vähän takkuisia. No, tulihan kivikko täytettyä ja tasoitettua, palautetta puolin ja toisin annettua. Nyt on unikoille ja karviaisille tilaa, isäntä laulaa- tapa nollata tilanteet.

Viksu lähti maailmalle. Seitsemänkymppinen pariskunta, useita mäyräkoiria omistaneet. Muori viimeiseen asti vastusti ostoa, vaan kun sai pennun syliinsä oli kauppa selvä. Suri jo etukäteen kuinka vaikeaa olisi siitä luopua jos sairastuisi, hyväkuntoinen pappa siihen totesi että jos keinutuoliin jäisi sitä kohtaloa odottamaan niin eipä hääviä elämää olisi sekään.  

Puolen hehtaarin aidattu tontti, eläinkaupasta hommatut korit ja herkut, pito varmasti hyvä. Ja silti, haikeaa.

194954.jpg