Kiitos Riirii haasteesta, mielenkiintoinen ja osin vaikea tehtävä. Nimetä vain yksi kun kaikkea muutakin elämässä olen oikeastaan saanut kaksin kappalein

1. Kirja joka muutti elämäsi. Neuvolan vauvakirja. Ei tietenkään pelkkä kirja, mutta se antoi sanat ja nimet tunteille , lorut ja runot lukea heille jotka elämääni eniten muuttivat. Tiitiäinen metsäläinen, pieni menninkäinen, kyllä luutnanttikin on joskus mahtunut 45cm.n potkuhousuihin.

2.  Kirja jonka olet lukenut useamman kerran. Jollei muumikirjoja lasketa niin Metsästäjän opas. Lainsäädäntöä ja linnun kuvia tulee tutkittua. Ja tokihan se täytyi aikanaan koetta varten osata.

3.  Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle. Suomi-Saksa-Suomi sanakirja. Koulussa luin pitkän saksan ja pidin siitä, enää vuosiin en ole kieltä käyttänyt joten olisi aikaa kerrata kunnolla.

4.  Kirja joka tekee sinut hilpeäksi. Helmi Kellokummun tuotanto. Vanha mummo, rikas kieli, lyhyet, ytimekkäät tarinat ja mehevät henkilöt. Viehätystä lisää tieto että hän aikanaan kirjoitti salanimellä Rajakylän lapset, kymmenen korvilla suuren vaikutuksen tehneen kirjan.

5.  Kirja joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin. Vanha albumi, kuvat isästä. Myös vanha oriin kilpailukirja liikutti, niin paljon hänen unelmiaan ja pettymyksiä oli siihen kirjattu.  

6.  Kirja jonka toivoisit kirjoitettavan. Jospa joku osaisi kertoa päättäjille miten  erilaista kieltä he puhuvat esim. vanhusten kanssa. Kysymällä hienoin termein, monimutkaisin sanakääntein ja tarjoamalla jotain mistä toisella ei ole konkreettista käsitystä saadaan vastauksia jotka johtavat täysin harhaan. Toiseen osaan voisi nykyihmisille selvittää ettei elämä ole pelkkää ansaittua, saavutettua etuutta vaan sisältää myös vastuita ja velvollisuuksia. 

7.  Kirja jota et toivoisi kirjoitetun. Kaikki uskonnollinen kirjallisuus kuuluu tähän. Oman uskon ylivertaisuuden nimissä on tapettu ja tapetaan ihmisiä, tulkittu kirjaa omien tarpeiden mukaan ja tuomittu toisella lailla uskovia. Toki sodittu on muistakin syistä, mutta ainakin silloin puhutaan asioista oikeilla nimillä. Ahneudesta, vallanhimosta ja alistamisen tarpeesta.

8.  Kirja  jota parhaillaan luet. Mary Higgins Clark, Kotikadullasi. Ainakin se kulkee työkassissa, joskus yövuoro on rauhallinenkin. Taitaa vain laina-aika kohta umpeutua.

9.  Kirja  jonka aiot lukea. John Irvingin uusimman. Pidän niistä.

10.  Haasta viisi blokkaajaa. Taitavat tutut kuulua haastettuihin, mutta kaikki joiden ajatukset aihe pisti vilistämään.